Els delictes contra el patrimoni baixen un 80% a Reus durant el confinament

En la darrera setmana s'han aixecat 524 actes i s'han detingut 4 persones
En una setmana s'han aixecat 524 actes a Reus per incomplir el confinament | cedida

 

L'estat d'alarma ha buidat els carrers i ha portat la calma als pobles i ciutats. Es nota en molts √†mbits, tamb√© en el dels delictes, i √©s que a Reus s'han redu√Įt un 80% els delictes contra el patrimoni ‚ÄĒcom ara furts o robatoris‚ÄĒ durant el per√≠ode de confinament obligat. Aix√≠ ho ha anunciat aquest dijous, 16 d'abril, a Comissi√≥ de Coordinaci√≥ per a la Seguretat Covid-19 de Reus, despr√©s de la seva reuni√≥ setmanal.

 

En la reuni√≥ s'ha analitzat la seguretat a la ciutat i el grau de compliment del confinament per part dels ciutadans. Entre el 9 i el 15 d'abril, s'han aixecat un total de 524 actes per incompliment del confinament i s'han detingut un total de 4 persones per desobedi√®ncia greu o reiteraci√≥, amb una persona detinguda que acumulava fins a 14 actes. Els cossos de seguretat que operen a Reus han obert, tamb√©, dilig√®ncies contra 22 persones per desobedi√®ncia greu, per√≤ sense detenir-les. 

 

En aquesta darrera setmana el nombre d'actes ha sigut semblant al de les anteriors setmanes, per√≤ han variat els tipus de controls policials. S'han fet m√©s identificacions a persones que es despla√ßaven en vehicle en controls de tr√†nsit que es van instal¬∑lar a les sortides de Reus. Aquests controls tenien l'objectiu d'evitar els despla√ßaments a segones resid√®ncies durant els dies forts de Setmana Santa.

 

D'altra banda, durant aquesta darrera setmana, la Gu√†rdia Urbana ha aixecat 4 actes per sorolls o mol√®sties ve√Įnals (28 des que es va decretar l'estat d'alarma); i ha realitzat 8 identificacions de persones sense sostre (35 des que es va decretar l'estat d'alarma) per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.