A judici la peça d'Ambulebre del cas Innova

El jutge n'ha decretat l'obertura de judici oral | S'investiga les adjudicacions de l'empresa

El cas Innova ja compta amb una segona peça camí de judici oral. El jutge del cas, Diego Álvarez de Juan, ho hauria decretat per a la peça que investiga les adjudicacions de l'empresa d'ambulàncies Ambulebre segons informa Diari de Tarragona. Les acusacions ara hauran de presentar els seus escrits, sigui acusatoris o d'arxiu, abans del 3 de febrer del 2020.

La peça número set del cas Innova investiga les adjudicacions que explotava per a Sagessa l'empresa d'ambulàncies Ambulebre, propietat de Bernardo Coslado, un dels investigats. En un principi també s'investigaven els pagaments que l'empresa havia fet a Josep Prat —un dels principals imputats en la peça troncal de la macrocausa— a través d'una societat participada també pels seus fills; finalment, el jutge els ha desvinculat de la causa, en la qual originàriament se'ls investigava pels presumptes delictes de blanqueig de capital i falsedat documental.

Aquesta peça set del macrocas judicial ha d'esclarir si els contractes obtinguts per l'empresa d'ambulàncies es van aconseguir per mitjà d'un conveni atorgat a dit quan s'hauria d'haver tret a concurs públic. Com en altres peces d'aquesta macrocausa, s'ha d'establir si el funcionament del hòlding d'empreses municipals Innova s'havia d'ajustar al funcionament d'una empresa pública o podia funcionar com una de privada en l'adjudicació dels contractes, per exemple.

De Juan manté imputats Bernardo Coslado, l'exdirector general de Ginsa, Enric Agustí, l'exdirector general i adjunt a la presidència de Sagessa, Lluís Nualart i l'exgerent de l'àrea operativa Joan Maria Benet. Se'ls acusa de malversació de cabals públics, prevaricació i blanqueig de capitals. Els contractes explotats per Ambulebre donaven servei a diferents centres sanitaris gestionats per Sagessa entre 2008 i 2011 per valor d'1,4 milions d'euros.

Es tracta de la segona peça del cas que Diego Álvarez de Juan envia a judici oral. Ja va fer-ho, el passat mes de març, amb la peça principal i la número dos, que es van unificar. Investiguen pagaments fets per Innova a Carles Manté per feines que no s'haurien acreditat. La peça dos en concret té com un dels protagonistes a Jorge Batesteza, qui hauria cobrat per supervisar la seva pròpia feina en la construcció de l'Hospital Sant Joan a través d'una altra empresa.