La pancarta s'ha traslladat a la seu de Junts per Catalunya, a tocar de l'Ajuntament

Una cimera estudiarà com reactivar l'economia de Reus

Actors dels àmbits polític, econòmic i social prendran part al nou òrgan consultiu

La situació econòmica actual i, sobretot, futura, preocupa no només l'àmbit econòmic, sinó també el social i el polític. El tancament de negocis i l'onada d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació no permeten preveure un futur a curt ni mitjà termini gaire esperançador, i és per això que, des de l'Ajuntament de Reus, s'ha plantejat la creació d'un nou òrgan consultiu.

Els sectors governamental, econòmic i social de Reus es trobaran en una cimera per estudiar la reactivacióeconòmica de la ciutat des d'ara mateix i, sobretot, quan passi l'actual crisi provocada per l'epidèmia de coronavirus i les mesures preses per pal·liar-la. El govern local ja ha convocat una desena llarga d'actors perquè prenguin part en la trobada.

El que es pretén, segons explica el consistori, és «analitzar la situació actual del teixit econòmic de la ciutat generada amb del decret de l'estat d'alarma i la paralització de l'activitat econòmica». Per fer-ho es vol «identificar conjuntament necessitats presents i futures de les empreses i comerços de la ciutat, i consensuar propostes de reactivació en l’àmbit municipal per mitigar-ne els efectes».

L'augment de l'atur, primer punt a estudiar

Un dels escenaris en els quals es vol treballar és el de l'increment de l'atur provocat per l'obligat tancament de comerços i empreses i la «proliferació d’expedients de regulació temporal d'ocupació». Amb aquesta cimera es vol estudiar, conjuntament amb els actors implicats, de quina manera es pot fer front a la situació i «definir conjuntament propostes d'acció que vagin més enllà de les mesures socials i econòmiques que el govern de Reus va aprovar els primers dies de l'estat d'alarma per ajudar al conjunt de la ciutadania, a les empreses i a les famílies».

La primera sessió d'aquesta cimera tindrà lloc aquest mateix dijous a través d'una videoconferència a la qual s'ha convidat una desena d'entitats i col·lectius de l'àmbit econòmic, empresarial i laboral. Són la Cambra de Comerç de Reus, l'Associació de Polígons Industrials de Reus, PIMEC, CEPTA i Foment Reus Empresarial, el Clúster TIC, la Unió de Botiguers, el Centre Comercial El Pallol, El Tomb de Reus, La Fira Centre Comercial, l'Eix Comercial Passeig Prim, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i els sindicats CCOO i UGT.

Pel que fa al govern local hi intervindran l'alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, la regidora d'Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, i la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles.


Comentaris