ÚLTIMA HORA

37 nous positius a la demarcació de Tarragona aquest dimarts

Una cinquantena de persones es beneficien durant el 2019 del programa d’alfabetització digital a Reus

El curs té com a objectiu que les persones sense cap coneixement d’internet n’aprenguin les nocions bàsiques
El curs 'Internet per al dia a dia' es va posar en marxa ara fa 3 anys i des de llavors l'han realitzat unes 150 persones | Cedida

Una cinquantena de persones s’han beneficiat durant aquest any 2019 del programa d’alfabetització digital ‘Internet per al dia a dia’. L’objectiu d’aquest curs és que les persones sense cap coneixement d’internet n’aprenguin nocions bàsiques, per tal de poder realitzar gestions i tasques de la vida quotidiana com, per exemple, demanar cita al metge, fer servir el correu electrònic o realitzar tràmits administratius.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

En concret, s’han fet cinc tallers: dos a l’Escola Marià Fortuny i un a l’Escola Rosa Sensat, al Centre Cívic Migjorn i al Centre Cívic Llevant. La primera sessió es va realitzar al mes de març i el darrer s’ha impartit els dies 9 i 16 de desembre a l’Escola Marià Fortuny. Cada taller consta de dues sessions de dues hores i compta amb la col·laboració voluntària d’un informàtic.

‘Internet per al dia a dia’ és una activitat organitzada per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS), amb la col·laboració de l’àmbit de Dinamització Comunitària, i amb el suport de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) dels barris Fortuny i Horts de Miró.

Cada taler consta de dues sessions de dues hores i compta amb la col·laboració voluntària d'un informàtic | Ajuntament de Reus

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca la importància d’aquests tallers: «Fa tres anys que els vam posar en marxa i des de llavors unes 150 persones de la ciutat sense cap coneixement d’internet han après, de manera molt pràctica, a fer servir aquesta eina de comunicació i informació cada cop més present en la nostra societat». L’edil reusenca també ha assenyalat que aquest és «un nou coneixement que els pot ser molt útil per millorar la seva vida quotidiana».

Aquests tallers són gratuïts pels assistents i es tracta d’una formació inicial. Per això, en la darrera sessió, s’informa d’altres cursos d’internet i informàtica que es fan a la ciutat, per si algunes de les persones assistents volen ampliar els coneixements.

"👶😍 BENVINGUDA! La Israe, la primera bebè del 2020 a la ciutat de Reus" "😢♥ Sergi Roberto s’acomiada de la seva mare: «T’estimo molt mama»"