Conflicte entre la CGT i Villablanca Serveis Assistencials en el procés d'eleccions sindicals

Des de la CGT han impugnat dues vegades el procés d'eleccions sindicals per «irregularitats en el cens electoral presentat per l'empresa»
Imatge d'arxiu d'un grup d'empleats concentrats davant l'institut Pere Mata de Reus com a protesta per la millora de les condicions laborals | ACN
 

El passat 19 d'octubre de 2019, es va iniciar el procés d'eleccions sindicals en l'empresa Villablanca Serveis Assistencials. Segons informa la CGT, a l'hora de fer el lliurament del cens laboral als sindicats, van observar certes irregularitats pel que fa a l'antiguitat del personal de l'empresa amb contracte temporal. Des del sindicat, van detectar que en alguns treballadors temporals inclosos en el cens laboral no se'ls havia computat correctament l'antiguitat i, en alguns casos, no podien votar ni presentar-se en candidatures electorals. 

L'àrbitre va donar la raó al sindicat dues vegades

Des del sindicat informen que, com que no es van corregir correctament les dades, van impugnar el cens. Per la seva banda, la sentència arbitral va donar la raó al sindicat i va instar a l'empresa a corregir les dades errònies. Concretament, el laude de l'àrbitre ordenava a l'empresa a elaborar un nou cens laboral en el qual es computés com a treballadors amb antiguitat de més d'un any aquells que portaven encadenant contractes sense interrupció o amb interrupcions de curta durada durant més d'un any, ja que, tot i estar a l'empresa durant més d'un any amb diversos contractes temporals, no es considerava que tinguessin una antiguitat superior a un any. 

Un cop el laude arbitral obligava a l'empresa a elaborar un nou cens, l'empresa va tornar a elaborar un nou cens sense tenir en compte les consideracions del laude i el van tornar a presentar amb irregularitats, cosa que, segons afirma la CGT «vam tornar a trobar-nos en l'obligació d'impugnar el cens electoral». El passat 2 de gener, la nova sentència arbitral va tornar a donar la raó al sindicat i avisava a l'empresa que la no col·laboració suposa una transgressió greu amb possibles sancions que van dels 6.000 als 187.000 euros. 

En el laude arbitral es diu literalment que «a l'efecte d'antiguitat han de computar-se els serveis efectivament prestats mitjançant els contractes temporals subscrits amb anterioritat a la data del reconeixement exprés i formal de l'antiguitat per l'empresa, prenent com a data inicial la del primer dels contractes, i encara que entre ells s'hagin produït interrupcions significatives en la prestació de serveis». Per la seva banda, des de l'empresa confirmen l'actual situació i esperen que es resolgui al més aviat possible. 

"👑REIS: Consulta les afectacions del trànsit a Reus per la Cavalcada de Reis" "👑✉ Els nens de Reus ja poden entregar les cartes als patges dels Reis d'Orient!"