Daniel Rubio i Marta Llorens es veuen les cares als Jutjats de Reus

L'alcaldable d'Ara Reus ratifica la denúncia per calúmnies i injúries | Marta Llorens opta per una defensa política sobre el debat de la recollida de brossa
Marta Llorens ha entrat als jutjats agraint el suport rebut | Jordi Olària Gras

 

Els jutjats han tornat a ser punt d'atenció mediàtica durant una campanya electoral. En aquest cas per la querella que Daniel Rubio, cap de llista d'Ara Reus, va interposar contra Marta Llorens, alcaldable de la CUP, durant aquest mandat. Rubio va denunciar la portaveu cupaire per injúries i calúmnies per haver-lo acusat de tenir interessos ocults en relació al contracte de la neteja viària i la recollida de brossa de l'Ajuntament de Reus.

 

Daniel Rubio surt dels jutjats de Reus després de ratificar la denúncia contra Marta Llorens | Jordi Olària Gras

 

Daniel Rubio ratifica la denúncia contra Marta Llorens

Quan Daniel Rubio ha sortit del jutjat —tècnicament hi ha anat per ratificar la querella— s'ha mantingut ferm assegurant que «les acusacions són completament falses perquè la competència de la neteja penja de Via Pública». Es tracta d'una regidoria sobre la qual no té competències, tal com ha defensat des que va començar el cas. L'han acompanyat Dolors Vázquez, la seva advocada i també la d'Ara Reus, i qui ocupa el segon lloc a la llista electoral; l'assessor del grup municipal Enric Bosch i l'encara portaveu i número tres de la llista, Jordi Cervera.

 

Tant la seva entrada com la sortida dels jutjats han estat acompanyades de crits d'«el negoci de la brossa fa pudor» per part de militants i simpatitzants de la CUP de Reus que s'havien concentrat davant dels jutjats. El cap de llista d'Ara Reus ha explicat, també, que «per tolerància i mà esquerra vam dir que si Marta Llorens demanava disculpes públicament, això no havia d'anar a més, però la seva actitud va ser la de sortir amb una fotografia d'un acte institucional de la signatura d'un conveni de formació amb FCC».

 

Afegeix, també, que el grup municipal de la CUP «ho han volgut barrejar, de manera malintencionada i provocar-me un perjudici com a persona pública i que faig la meva feina de manera honesta». Ha conclòs que «dins de les discrepàncies polítiques hi poden haver debats, i cadascú ha de tenir el seu posicionament; quan es traspassa la línia vermella i acaba sent un atac personal, m'he vist obligat a demanar auxili a la justícia perquè se m'ha atacat de manera directa i falsa, i ella ho sap».

 

Marta Llorens a la porta dels jutjats de Reus, on regidors i militants de la CUP li han donat suport | Jordi Olària Gras

 

Marta Llorens opta per una defensa política

Quan ha sortit de declarar, l'actual portaveu i també cap de llista de la CUP ha exposat que la seva defensa no es basa a valorar si el que va dir són calúmnies o no, sinó que es fonamenta en defensar la seva opció política. Recorda que es tracta d'«una lluita que per nosaltres és cabdal, com és la internalització dels serveis de recollida de residus i neteja i el que critiquem és que no es pugui debatre en un plenari i s'hagi de portar als jutjats».

 

«Lamentem que no hi hagi una capacitat de confrontació política en relació al model que cadascú creu legítim», etziba, i ratifica que «la nostra defensa ha estat totalment política». Així ho corrobora el seu advocat, Carles Perdiguero, que ha confirmat que «demanarem l'arxivament de la causa perquè entenem que no té transcendència penal i que qualsevol declaració en relació a aquest debat està emparada per la llibertat d'expressió; no tindria sentit continuar amb aquest procediment».

 

La declaració de Llorens defuig la sospita de corrupció

TarragonaDigital ha tingut accés a la declaració que Marta Llorens ha fet davant del jutge, del seu advocat i de Josep Maria Pujol, advocat de Daniel Rubio en substitució de Dolors Vázquez. En aquesta declaració Llorens afirma que mai ha dit que Rubio sigui corrupte i que l'empresa en qüestió té precedents de pràctiques dubtoses emmarcats en el cas Innova entre altres.

 

A preguntes de Pujol, Llorens ha respost que mai ha dit que Rubio en concret tingués interessos ocults i que no recorda exactament la declaració per la qual l'ha denunciada. Tot el que va dir, ratifica, ho emmarca en un context de defensa polític. De fet, ha exposat que no tenia intenció de dir que Rubio tingués interessos personals, sinó que sempre han intentat debatre la gestió del servei de la brossa des de l'àmbit de la confrontació política i no personal.