Virginias vol negociar un ERO amb la plantilla

Fonts sindicals confirmen haver rebut una comunicació informal de la direcció de l'empresa de Reus
La fàbrica de Virginias a Reus. | ReusDiari.cat

 

La històrica empresa reusenca Virginias presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació segons ha avançat 'Catalunya Informació' i ha pogut confirmar TarragonaDigital.com. Fons sindicals expliquen que la direcció de l'empresa n'ha fet coneixedor els representants dels treballadors aquesta mateixa setmana a través d'un correu electrònic, un procediment que encara no posa en marxa el procés formal de l'ERO. Ni la direcció de l'empresa ni el Comitè d'Empresa no es volen fer declaracions ni sobre aquesta qüestió ni sobre cap altra, almenys, fins que no s'hagi produït la reunió que hi ha programada per la setmana vinent entre totes dues parts.

Virginias es troba en concurs de creditors

La línia que seguiria aquest ERO, segons les primeres informacions, seria la d'extinció de contractes per fer front a la situació actual. Des que es faci efectiva la comunicació formal d'aquest expedient, s'obre un període de set dies per constituir una comissió de negociació de les condicions de l'ERO entre direcció i plantilla, un equip, el de Virginias, format per unes 140 persones. Des de final del 2017, Virginias es troba en concurs de creditors a causa, expliquen alguns membres sindicals, de la situació econòmica i els deutes de l'empresa.

El futur incert de Virginias 

Amb aquesta situació sobre la taula, les mateixes fonts sindicals expliquen que no saben, ara mateix, quin rumb prendrà l'empresa. Malgrat la incertesa, mantenen l'esperança arran de la visita d'algunes empreses que «sabem que han vingut, però no quines són ni què han ofert si és que han ofert res». Afirmen, de fet, que per ells cal garantir la continuïtat de la unitat productiva de la històrica empresa reusenca. Mantenen, amb tot, que la situació econòmica ja ha produït incompliments en el conveni col·lectiu.

La trajectòria de Virginias, mítica empresa de Reus

L'empresa, ubicada al passeig de Sunyer de Reus, és una de les indústries més emblemàtiques de la ciutat. Dedicada a la producció de dolços, torrons i galetes, va néixer com la marca comercial d'Industrias Rodríguez, un negoci que té els seus orígens als anys 30 a Reus mateix, i que també ha portat l'empresa a tenir una fàbrica de producció a Lleida.

"Mas Carandell organitza viatges per nodrir-se de l'experiència europea en FP" "FiraReus, més de 44.000 visitants en sis mesos"