Imatge de les tasques de pintat del nou carril reservat davant de l'Escola Maria Cortina de Reus

L’Escola Maria Cortina de Reus, el darrer centre educatiu en allargar l’hora d’entrada dels alumnes

La mesura s'implementarà a partir del pròxim dilluns 2 de març

L’Escola Maria Cortina de Reus començarà a obrir 15 minuts abans de l’horari establert per als infants d’educació infantil i primària per facilitar l’entrada esglaonada dels alumnes al centre. La mesura té com a objectiu descongestionar el trànsit que es forma en hores punta al carrer d’Antoni Gaudí. Habitualment, l’hora d’entrada i sortida de classes sol comportar caos circulatori al voltant dels centres educatius i aquesta diferència d’horari, que també han adoptat altres escoles, permet facilitar una entrada més progressiva. 

D’aquesta manera, si l’horari habitual dels infants d’educació infantil i primària de l’Escola Maria Cortina és de dilluns a divendres de 9.00 hores a 13.00 hores i de 15.00 hores a 17.00 hores, al matí els pares i mares podran deixar els infants a partir de les 8.45 hores i al migdia a partir de les 14.45 hores. Per una altra banda, l’horari d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) es manté igual: de dilluns a divendres de 8.00 hores a 13.30 hores i de dilluns a dijous de 15.00 hores a 17.00 hores.

El director de l’Escola Maria Cortina, Nacho Royo, valora molt positivament la mesura ja que el «centre educatiu, l’AMPA i els pares i mares feia temps que demanàvem la implantació d’aquest nou horari». A més, l’acció ve acompanyada d’una nova zona ‘kiss&go’ al carrer d’Antoni Gaudí. Un carril reservat que serveix per aturar el cotxe, deixar baixar la canalla i marxar; i que permet una rotació ràpida de vehicles i evitar els col·lapses. Això, provocarà que s’elimini tota la línia d’aparcament de zona blava que hi havia tot just davant de l’escola. Tant l'horari com el nou carril reservat entraran en funcionament a partir del pròxim dilluns 2 de març.

Tres centres educatius també han optat per ampliar l’hora d’entrada dels alumnes

A hores d'ara, les escoles de Reus han allargat l'hora d'entrada als centres amb comptagotes. La primera escola en fer-ho va ser el Pare Manyanet, que fa anys que obre un quart d’hora abans. Després, s’hi han sumat La Salle i La Presentació que també han optat per esponjar l’entrada dels infants als seus respectius centres.

Pel que fa a les zones de ‘kiss&go’, la capital del Baix Camp compta amb espais d’aquesta mena al voltant de tretze centres educatius: les escoles Joan Rebull, Sant Pau, Isabel Besora, La Salle, Mare Molas, General Prim, Pare Manyanet, Misericòrdia, La Presentació, Montsant, l'IES Baix Camp, l'institut Escola Pi del Burgar, l'EBM L’Olivera i el col·legi La Presentació.

La valoració general de les AMPA i les famílies és que, la mesura, serveix per reduir el problema de mobilitat, però és difícil solucionar-lo a causa del volum de vehicles que es concentren en pocs metres i en una franja horària molt curta.


Comentaris