Una festa a La Palma commemorarà els 25 anys del Sarri de Reus

Comptarà amb passis de fotos de l'època, sopar popular i concert de Miquel del Roig i d'Inershow
Joves davant d'un mural del Sarri, emblema de Reus. | Arxiu Casal Despertaferro

 

Fa 25 anys obria, a Reus, el Sarri, un bar que es va convertir en emblema per una part del jovent i no tant jovent de l'època de l'entorn de l'Esquerra Independentista. Per commemorar-ho, el Casal Despertaferro organitza, aquest cap de setmana, una festa d'homenatge a La Palma que comptarà amb un sopar i música, però també amb passis de fotos i vídeos de l'època per als més nostàlgics.

 

El cartell musical inclou sessions de DJ, el grup de versions Insershow i un concert de Miquel del Roig. Tot plegat, aquest dissabte 1 de juny a partir de les set de la tarda. El tret de sortida, a més de les fotos de fa 20 i 25 anys, el donarà un torneig del mateix futbolí que havia acollit el Sarri. El fil musical d'aquesta primera part de la festa el posaran els DJs Granjanights.

 

El Sarri va ser l'epicentre de l'esquerra independentista a Reus durant els 80 i inicis del 90. | Cedida

 

A dos quarts de deu arribarà el sopar popular, seguit de l'actuació de Miquel del Roig. Finalment, Inershow portarà les seves versions de punk i rock per tancar la nit. A les dues està previst acabar la festa a La Palma i, des de l'organització, es convida a traslladar l'activitat a Lo Submarino de Reus. Per accedir a la festa es pot aconseguir el lot de tarda, sopar, samarreta commemorativa i concert per quinze euros, o cadascuna d'aquestes parts per separat per vuit euros.

 

Les entrades i tiquets es poden comprar a la Taverna Despertaferro i a la botiga Bat a Bat. Des de l'organització s'ha informat, també, que els beneficis de la festa es destinaran a la Caixa de Resistència «per fer front a la repressió que pateix l'independentisme de Reus i comarca».

  

el Sarri va néixer per ser un local d'oci de l'entorn de l'Esquerra Independentista

 

Imatge promocional de Joan Boada | Cedida

 

Divendres actua Joan Boada

També el Casal Despertaferro organitza, aquest divendres, el concert de Joan Boada, membre del grup La Carrau. Boada presenta el seu segon disc en solitari, 'Cedeerra'. A partir de les dotze de la nit, el cantautor portarà el seu repertori, que va del pop al folk passant versions amb lletres reivindicatives. Per qui no coneix la seva trajectòria en solitari, un dels principals reclams és la seva activitat amb La Carrau. El grup, sense posar punt final definitiu, sí que va aturar la seva activitat, i va publicar el seu darrer disc l'any 2011.