NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Sant Pere 2016 | Vigília de Sant Pere

Arriba el plat fort de la Festa Major de Reus amb la Vigília de Sant Pere

L'anada de Completes protagonitza el dia més important de la Festa Major amb el seguici festiu, el pilar caminant i la segona Tronada

El dia de Sant Pere està a tocar i avui, divendres 28 de juny, arriba el plat fort de la festa major de Reus: la Vigília. L'anada de Completes protagonitza el dia més important de la Festa Major gran de Reus i és que avui tots els elements del seguici festiu llueixen pels carrers de la ciutat. La Vigília de Sant Pere suposa festa grossa a la ciutat, per aquest motiu la jornada s'omple d'actes amb el protagonisme del seguici festiu, el concert vermut amb la Banda de la Festa Major, el pilar caminant dels Xiquets de Reus i les revetlles.

A la tarda hi ha l'anada a Completes | Laia Solanellas

 

La Banda de la Festa Major tanca el cicle de concerts vermuts

Una multitud d'actes omplen el dia fort de les Festes de Sant Pere de Reus començant pel matiner Toc de Festa que des de bon matí es fa saber que, a la capital del Baix Camp, és Festa Major. També la sortida en cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l'Àliga a les 9.00 hores inicien aquesta vigília. El Jardí de la Casa Rull tanca el cicle de concerts vermuts amb un grup molt especial, la Banda de la Festa Major que omplirà aquest espai d'entusiastes fins que no hi càpiga ni una agulla.

La Banda de la Festa Major posa les notes musicals al darrer vermut | Jordi Olària

 

Sàtira en cercavila amb tres balls 

A les 17.00 hores es torna a iniciar la jornada festiva amb el Toc de Festa des del Campanar i la cercavila dels Gegants, els Nanos i l'Àliga. A les 18.00 hores el Ball de Gitanes i el Ball de Cercolets fan en cercavila la representació dels parlaments satírics sobre temes actuals de la ciutat amb les danses dels respectius balls.

El Ball de Dames i Vells segueix fent esclatar de riure als espectadors pels carrers de Reus a partir de les 18.15 hores a la plaça de David Constantí, a la plaça de la Farinera i al carrer del Vidre.

El Ball de Dames i Vells de Reus enguany fa 10 anys | Laia Solanellas

 

Des de la plaça del Mercadal i fins a la prioral de Sant Pere, passats pocs minuts de les vuit del vespre, té lloc el moment més esperat de les Festes de Sant Pere, l'anada a Completes del Seguici Festiu. Tots els elements de Reus realitzen el principal moment de la festa major oferint els seus balls, danses i castells.

Enguany els Nanos de Reus estan de celebració amb els 50 anys de | Laia

 

L'anada de Completes del Seguici Festiu

L'Àliga com a salutació a les autoritats fa el ball solemne curt i a partir de les 21.00 hores, comença l'anada a Completes de la Corporació Municipal. Hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l'acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

Ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats | Laia Solanellas

 

Seguidament es porta a cap el Solemne Ofici de Completes, amb l'obertura de l'arca de l'altar major, on es guarda durant tot l'any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Durant aquesta celebració es podran escoltar els 'Goigs de Sant Pere', amb l'acompanyament musical de l'orgue de la prioral.

Els Xiquets de Reus van fins l'ajuntament amb el pilar caminant

Tot seguit, el seguici torna a la Mercadal i es realitza l'emotiu i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral de Sant Pere fins a la porta de l'Ajuntament. A continuació, la segona Tronada fa tremolar a tota la plaça que acabarà l'anada de Completes contemplant el castell de focs.

Tradicional pilar caminant dels Xiquets de Reus | Laia Solanellas

 

Un cop acabada l'anada a Completes el Casal Despertaferro conjuntament amb els Xiquets de Reus, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità, ofereixen el sopar popular que enguany serà un menú d'amanida, pollastre a la cervesa i coca amb xocolata.

Nit de música i revetlla amb quatre espectacles

Després de sopar, a les dotze de la nit comença les revetlles de festa major per tots tipus de públic i amb estils ben diferents. A la plaça de la Llibertat, gran revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Metropol. A la plaça d'Anton Borrell, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra i Albercocks. A la Palma la 28a Nit de Marxa. Al passeig de Mata, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2019 amb la millor festa a l'aire lliure amb l'equip de La Fàbrica i els seus DJ Samuel Löbz, Máximo Valentino i Sr. Marshal.

Castell de focs plantat al mig de la plaça del Mercadal | Laia Solanellas

 

Tot plegat per deixar-ho a punt per a demà, dia gros, quan des de les 7 del matí alguns elements festius s'encarregaran de despertar la ciutat perquè no es perdi la tercera tronada ni l'actuació de lluïment del Seguici.