La Fira Centre Comercial creix en nombre de visitants i de vendes el 2019

Des de l'equipament es considera consolidada la seva presència al teixit comercial de la regió
La Fira Centre Comercial manté la tendència a l'alça de visitants i vendes | Miguel Cabrerizo

La Fira Centre Comercial manté la tendència a l'alça de visitants i vendes. Així ho exposa la gerent de l'espai, Mayte Forján, que valora les dades del 2019 com «un resultat molt positiu». Afegeix que «podem dir que el Centre Comercial La Fira està consolidat al territori». Destaca, d'aquest darrer any, que s'han superat les afluències del primer any d'obertura del centre comercial.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El novembre d'enguany se celebraran cinc anys de l'obertura del centre. «El primer any hi ha l'efecte novetat, ara ja parlem de tendència de creixement; no podem parlar de cicle de maduresa, però sí de consolidació», reflexiona. S'està treballant en els actes de commemoració d'aquests cinc anys, i més després d'haver viscut «el millor estiu des de l'obertura del centre comercial».

«Les afluències han incrementat gairebé un 8%», detalla. Les dades del 2018 ja van suposar un punt d'inflexió, arribant a superar els quatre milions de visitants. Una tercera part d'aquestes visites es registren durant la temporada d'estiu, i Forján posa l'accent en el fet que «hi ha repetició de visita en turista estranger i de segona residència, com de l'àrea de Lleida i les comarques pròximes al Baix Camp».

Les vendes en concret, segons les dades de La Fira Centre Comercial, van créixer un 5% respecte al 2018, un increment que va afectar tots els sectors comercials, afegeixen. Tot i haver viscut algun tancament, la gerent del centre exposa que «s'ha suplert amb noves obertures, el 2019 hem tingut sis noves obertures de botigues»; l'ocupació d'espais comercials se situa, actualment, al 96,4%.

Mayte Forján, gerent de La Fira Centre Comercial, valora positivament les dades del 2019 | Jordi Olària Gras

Reptes de futur

De cara a l'any vinent, l'equipament vol «continuar amb la tendència de creixement d'afluència i de vendes, i posicionant Reus com a capital comercial». En concret a l'espai de l'avinguda de Sant Jordi, «volem perllongar l'estada dins del centre comercial, i això es fa amb nous serveis, millorant el confort del centre, amb nous espais d'oci per al visitant, i en aquest sentit, aviat presentarem la nova terrassa de la segona planta».

Per tal de seguir consolidant-se en la seva àrea d'influència, es vol treballar en col·laboració amb la resta del teixit comercial de Reus. «Som el primer centre comercial que es troba la gent que ve del sud, i hem de ser capaços, tant la ciutat de Reus com la Fira Centre Comercial com la resta del teixit comercial de la ciutat de frenar aquests visitants», proposa Mayte Forján.

La sostenibilitat serà un altre dels àmbits de treball en els quals es vol fer incís de cara al futur immediat. «L'any passat vam activar la placa solar fotovoltaica, és un pas més per posicionar-nos no només com un centre comercial i de trobada, sinó també molt compromès amb el nostre entorn», assegura la gerent. «Rebem molts vehicles i això s'ha de gestionar», apunta. De fet, exposa que el 40% dels visitants hi arriben en cotxe, mentre que el 60% restant ho fa a peu.

"🎻 AGENDA: La Simfonova arriba al Fortuny amb un espectacle sobre els tòpics de l'òpera" "❗ Acord entre el govern de Reus i el PSC per col·laborar en matèria d'infraestructures"