FiraReus es prepara per la segona edició de la Mr Game, l’única fira de videojocs del territori

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 8 al 10 de novembre, combina videojocs i activitats d’oci com xerrades, tornejos i concursos
La fira Mr Game comptarà amb una trentena de videojocs i deu tornejos | Cedida

FiraReus acollirà, des d’aquest divendres 8 i fins diumenge 10 de novembre, la segona edició de la Mr Game, l’única fira de videojocs de la demarcació de Tarragona. Aquest esdeveniment combina videojocs i activitats d’oci com xerrades, tornejos i concursos, per a crear un esdeveniment d’oci digital complet. Actualment, es calcula que al tancament de 2019 el sector dels videojocs serà la primera indústria cultural, amb una facturació de 135.000 milions d’euros.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Per aquest motiu, la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha assegurat que «aquesta fira està vinculada a un àmbit estratègic de la ciutat com és el TIC i volem que serveixi també per a fomentar vocacions professionals en un sector que està en creixement»

  

Segons les darreres dades, un 54% dels habitants de la Unió Europea juga a videojocs i la mitjana d’edat dels jugadors se situa entre els 31 i 36 anys. Mr Game és una fira que organitza l’empresa Vima Events amb la col·laboració de firaReus i està vinculada al sector tecnològic, un àmbit estratègic a la ciutat. De fet, l’edifici Tecnoparc és la seu del Clúster TIC, que aplega 46 empreses tecnològiques, bàsicament de Reus i el Camp de Tarragona, les quals sumen més de 1.500 treballadors i una facturació de més de 1.000 milions d’euros. El preu de l’entrada a Mr. Game és de 8 euros el divendres i 10€ el cap de setmana.

Més d’una trentena de jocs i deu tornejos

Els visitants de la Mr Game podran jugar a més d’una trentena de videojocs i competir en deu tornejos diferents: LOL, Dragon Ball Z Fighter, Mario Kart, Fifa20, Just Dance20, Gran Turismo, Super Smash Bros i donada l’alta demanda de la primera edició, hi haurà també dos tornejos de Fortnite. La inscripció als tornejos es realitzarà a firaReus mitja hora abans de cada torneig. Pel que fa als videojocs, una de les novetats importants serà el joc Death Stranding, l’últim llançament de Hideo Kojima, al qual també es podrà jugar a la fira Mr Game.

Des de la direcció de Mr Game, Macarena Masip, ha posat en relleu el fet que «hi haurà tornejos en totes les zones de la fira: l’àrea PS4, Xbox, PC, Nintendo Switch, Simuladors, Realitat Virtual i per als més veterans, enguany, amb motiu del 30è aniversari de Tetris, també hi haurà tornejos d’aquest videojoc a la zona ARCADE».

A l’àrea de videojocs, a més dels coneguts del mercat i que tenen més demanda, enguany l’organització ha introduït un videojoc amb realitat augmentada, tematitzat en la Guerra de les Galàxies, en el qual es podrà lluitar amb una espasa làser i també l’ultimate Game Pass d’Xbox, on es podrà jugar a la carta i escollir entre més de 100 videojocs. Pel que fa a la formació, l’escola Elisabeth de salou impartirà un taller d’iniciació per a crear un joc 2D amb Game Maker Studio.

Dissabte hi haurà sessió de música amb sortejos i regals a càrrec de Jordi Plans de Flaixback i diumenge es tancarà amb el concurs Cosplay, on els personatges de videojocs cobren vida i es premien les millors disfresses i actuacions. Igual que en la primera edició, hi haurà estands amb accessoris i complements vinculats a l’oci digital.

"😋🍽TOTS ELS DETALLS de la Ganxet Pintxo que arrenca aquest dijous!" "🚨 Consumir alcohol i orinar al carrer, els actes incívics més repetits a Reus"