La Ganxet Pintxo arriba a la recta final amb una valoració «molt bona»

Després d'una setmana de ruta de tapes, des de l'organització se'n fa un balanç positiu
Una de les tapes que se serveixen en aquesta edició de la Ganxet Pintxo | Jordi Olària Gras

La Ganxet Pintxo de tardor entra a la recta final i, des de la Cambra de Comerç de Reus, se'n fa un balanç positiu. Asseguren, de fet, que els restauradors comparteixen aquesta visió, i que el públic ha respost favorablement al nou model de ruta de tapes, que va augmentar el preu per oferir, expliquen, més qualitat i més quantitat a les tapes. Aquesta edició acabarà diumenge després d'una setmana i mitja.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Jaume Batista, vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo afirma que «la valoració és molt bona, i no només de la Cambra, sinó de tots els restauradors que hi participen, la seva opinió és molt bona». L'edició de primavera d'enguany, celebrada la segona quinzena de maig, va suposar un punt i seguit en la celebració del certamen.

Jaume Batista, vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus i coordinador de la Ganxet Pintxo | Jordi Olària Gras

Un pas endavant qualitatiu

Dels dos euros i mig que costava es va passar als tres euros i mig actuals, una decisió que es va prendre, segons s'explicava aleshores, per poder donar un plus de qualitat en les tapes que s'oferien. En aquest sentit, «l'efecte del preu s'ha notat, però no negativament sinó positivament», assegura Jaume Batista. «La qualitat de les tapes ha augmentat, que era el nostre objectiu, i el públic ho ha acceptat, ha assumit que l'augment de preu comportava un augment de qualitat i de quantitat».

Per tal d'aconseguir aquest increment de la qualitat, dos xefs de referència estudien les propostes dels establiments participants abans que comenci la ruta de tapes. A més de consells sobre l'elaboració de la proposta, que alguns restauradors afirmen que els són molt útils, també els recomanen millores de presentació i concepció. L'esdeveniment, organitzat des de la Cambra de Comerç de Reus es veu com un esdeveniment més del calendari reusenc i no només per a la restauració. Des de l'ens econòmic es veu com un pol d'atracció del qual se'n beneficia també el comerç i, de retruc, la ciutat en general.

"🔴 L'Ajuntament de Reus estudiarà transformar el raval de Santa Anna" "🔴ÚLTIMA HORA: Un helicòpter de la Guàrdia Civil volant a poca altura per sobre de Reus"