GEPEC organitza una activitat naturalista a l'Institut d'Horticultura de Reus

L'Escola de Naturalisme començarà el dimecres 2 d'octubre
Façana exterior de l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus | Ajuntament de Reus

 

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans —GEPEC— durà a terme una activitat extraescolar a l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus durant aquest curs. Es tracta de l'Escola de Naturalistes que l'entitat ecologista ja desenvolupa a Cambrils, Altafulla, Tortosa i Roquetes, i que vol «acostar els infants de 5 a 11 anys a la natura». S'organitza cada dimecres de dos quarts de sis a set de la tarda.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L'Escola de Naturalistes de GEPEC arriba a Reus després de signar un conveni de col·laboració, el passat 18 de setembre, amb l'Institut d'Horticultura. L'acord permetrà que, a partir de dimecres vinent, dia dos d'octubre, grups de com a molt 12 infants s'acostin a la natura i se'ls eduqui en el respecte a l'entorn, «l'observació, la motivació i l'experimentació mitjançant el joc i la diversió».

 

L'essència de tot plegat és el contacte directe amb la natura com a valor últim d'aquesta activitat extraescolar. És per això que s'ha optat per l'Institut d'Horticultura de Reus per oferir una activitat que va néixer a Cambrils fa nou anys i que, segons l'entitat ecologista, «compta amb un Projecte Educatiu propi i amb seus a diverses poblacions de les comarques de Tarragona i l'Ebre».

 

L'Escola de Naturalistes ja es programa a l'Aula Verda del Parc del Pinaret de Cambrils, cada dijous de dos quarts de sis a dos quarts de vuit; a l'edifici La Ibèrica de Roquetes, davant de la Biblioteca Municipal, tres dissabtes de cada mes d'onze del matí a una del migdia, i cada dimecres a la tarda, de dos quarts de sis a set. A Roquetes també hi ha un segon equipament que l'acull, l'Escola Mestre Marcel·lí Domingo, cada dimarts de dos quarts de cinc a sis de la tarda.

 

A Tortosa es duu a terme a l'Escola Sant Llàtzer cada dilluns de dos quarts de cinc a sis i, per últim, també es programa a Altafulla, a la finca El Canyadell, propietat de l'Ajuntament i sota custòdia de GEPEC, un dissabte de cada mes d'onze del matí a una del migdia. Ara Reus se suma a aquesta programació a través de l'activitat de l'Institut d'Horticultura.