El grup de música ' Stone Vibe' guanya el concurs Reussona 2019

El grup de música ' Stone Vibe' guanya el concurs Reussona 2019

Després de passar per l'escenari de Barraques, 'Stone Vibe' és el guanyador del Reussona 2019. 'Terra Ferma' i 'Lobster' són el segon i tercer classificats

El grup 'Stone Vibe' és el guanyador del Concurs de Música Reussona 2019 que, després de la fase final que es va viure dalt de l'escenari de Barraques el passat dijous, s'ha endut aquest primer premi. D'altra banda, els grups de 'Terra Ferrma' i 'Lobster' ocupen la segona i la tercera posició, respectivament. Reussona és un certamen creat per l'Ajuntament de Reus l'any 1999 amb l'objectiu de promocionar i ajudar a les noves formacions de música juvenils del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

El concurs se celebra en una sola fase, on s'escullen dos candidats per un jurat i un candidat per votació popular, els tres finalistes actuen dalt de l'escenari de Barraques per aconseguir el primer premi. Aquest any els escollits pel jurat van ser 'Stone Vibe' i 'Terra Ferma' i 'Lobster' va ser escollit per votació popular, així doncs, aquests tres grups van poder actuar a Barraques de Reus 2019. 

Les tres bandes finalistes

'Stone Vibe' va néixer l'any 2016 de la idea de l'Àlex i l'Albert, dos guitarristes fanàtics del rock britànic i americà. Al cap de pocs mesos, el David (bateria) i el Víctor (baix elèctric) es van incorporar al grup. El 2017, van començar la producció del seu primer treball autoeditat 'The game'. L'any 2018, van gravar un single que van treure en format videoclip a través de la plataforma YouTube i, aquest any, se centraran en el seu àlbum del qual faran un avançament en un segon videoclip d'un tema masteritzat a Londres. 

El grup de 'Terra Ferma' va néixer l'any 2014 a partir d'un projecte anterior. L'any 2015 van enregistrar «Aixecant el Vol», un EP que els va portar a tocar arreu del Camp de Tarragona. Un any més tard, van publicar el single «Declaració de Principis» i no és fins al 2018 que presenten el seu primer àlbum «Un Brot de Llum». Aquest treball els ha portat fins a diferents indrets del territori. El seu estil és l'ska fusionat amb el funk, el rap, el rock i el reggae. 

Pel que fa al tercer classificat, 'Lobster' és un grup que neix entre uns amics que tenen per objectius fer música pròpia i fer una gran festa. Toquen cançons pròpies d'estil mestissatge d'arrel i han estat gravant el seu primer treball d'estudi. 

El grup de música ' Stone Vibe' guanya el concurs Reussona 2019
Imatge dels guanyadors del concurs Reussona 2019 | Cedida
 

El guanyador s'emporta 1.500 euros

Els premis d'aquesta edició són 1.500 euros per la banda guanyadora, el segon premi és de 900 euros i el tercer classificat s'emporta 600 euros. A banda d'aquests reconeixements, hi ha dues mencions especials: una per un grup novell valorada en 200 euros, que recau en un grup que la mitjana d'edat de tots els integrants no superi els 21 anys, el jurat ha decidit que aquesta menció és pel grup 'Imapktats'. L'altra menció especial també està dotada amb 200 euros i és pel grup que presenti totes les seves cançons en català, aquesta se l'ha emportat 'La Canya del Metall'. 


Comentaris