La Guàrdia Urbana de Reus denuncia un conductor que quadruplicava la taxa d'alcoholèmia

L'home conduïa amb una taxa d'alcoholèmia de 0,98 mg/l i va patir un lleu accident amb un altre vehicle
En la prova d'alcoholèmia practicada, l'home va donar un resultat positiu de 0,98 mg/l d'alcohol en aire espirat. | Guàrdia Urbana Reus

 

La Guàrdia Urbana de Reus va denunciar aquest passat cap de setmana un conductor que circulava per la ciutat superant la taxa permesa d'alcoholèmia. Els fets van succeir el dissabte, 18 d'agost, a les cinc de la tarda, a l'avinguda Marià Fortuny, on agents del cos municipal de seguretat van intervenir un turisme que va patir un lleu accident de trànsit col·lidint amb un altre vehicle.

 

En cas d'accident, a partir de 0,40 mg/l és considerat delicte contra la seguretat viària

En la prova d'alcoholèmia practicada, l'home, veí de reus de 51 anys, gairebé quadruplicava la taxa permesa i va donar un resultat positiu de 0,98 mg/l d'alcohol en aire expirat, per la qual cosa se li han instruït diligències judicials per conduir sota els efectes de l'alcohol. Superar els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat en conducció suposa un delicte contra la seguretat viària, i en aquest cas, el límit es rebaixa a 0,40, ja que es va produir un accident. 

 

Per aquest motiu, aquest acte pot comportar penes d'entre tres i sis mesos de presó i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat, i en cas de superar-la, seria una falta administrativa fins que l'índex no superi els 0,60 mil·ligrams.