La Guàrdia Urbana de Reus denuncia quatre conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol

Un dels denunciats va donar un resultat positiu de 0,94 mg/l
Imatge d'arxiu d'un agent de la guàrdia urbana en una prova d'alcoholèmia | Guàrdia Urbana Reus

 

Aquest cap de setmana, la Guàrdia Urbana de Reus ha instruït diligències judicials contra quatre conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. Segons informa el cos policial, una de les persones denunciades va donar un resultat positiu de 0,94 mg/l a la prova d’alcoholèmia practicada.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El dissabte 28 de setembre a les 00.23 hores, al carrer Zorrilla de Reus, agents de la Guàrdia Urbana van confeccionar diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Renault Express. L’home, de 54 anys i veí de Riudecols, conduia sota els els efectes de l’alcohol amb una taxa de 0,94 mg/l. La mateix nit, a les 3.45 hores i al carrer dels Recs amb el carrer de Sant Joan, agents de la Guàrdia Urbana van confeccionar diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Volkswagen Caddy, un veí de Reus de 59 anys, arran de la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

 

El diumenge 29 de setembre, a les 14.10 hores al carrer de Llorenç Milans dels Bosch, la Guàrdia Urbana va confeccionar diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Saab 45, un veí de Reus de 40 anys, per conduir un vehicle a motor sota els efectes de l’alcohol (0,76 mg/l).

 

Finalment, la matinada d’aquest dilluns, a les 00.15 hores, a l’avinguda Pere el Cerimoniós amb el carrer Ramon J. Sender, agents de la Guàrdia Urbana han confeccionat diligències judicials per un delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Jeep Cherokee, un veí de Reus de 55 anys, per conduir un vehicle a motor sota els efectes de l’alcohol (0,74 mg/l).

 

En cas d'accident, a partir de 0,40 mg/l és considerat delicte contra la seguretat viària

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d'accident. Pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa.