GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Hospital Sant Joan de Reus rep gairebé 7.000 llibres en el darrer any

La iniciativa 'leCtURA' vol amenitzar l'estada al centre de pacients i familiars | Es va posar en marxa per Sant Jordi del 2018
La iniciativa de l'Hospital Sant Joan de Reus funciona des del darrer Sant Jordi | TarragonaDigital

L'esperit literari de Sant Jordi no passa de llarg a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus des de l'any passat. El centre va posar en marxa el darrer 23 d'abril una iniciativa curiosa: crear una xarxa de recollida, intercanvi i dotació de llibres arreu de l'hospital per tal d'amenitzar les estades dels pacients i els seus familiars a les instal·lacions del Sant Joan. En un any, ja s'han recollit un total de 6.800 llibres, i se n'han alliberat gairebé 3.500.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«La bona acollida ha permès dotar de llibres altres indrets de l'Hospital Sant Joan com, per exemple, la sala d'espera de la Unitat de Cures Intensives (UCI)», celebren des del centre de salut reusenc. La seva posada en marxa va ser una de les grans novetats de la darrera Diada de Sant Jordi sota el lema 'A l'Hospital, la lectura cura'.

 

L'intercanvi literari, una eina per «trencar la monotonia i omplir els buits»

La idea està inspirada en una iniciativa cada cop més freqüent arreu del món, el 'BookCrossing'. Es pretén compartir llibres, llegir-los i, després, tornar a dipositar-los en un altre lloc per tal que altres persones puguin continuar el procés amb altres usuaris.

 

«Aquest servei ens permet trencar la monotonia de les hores que han de passar en un entorn aliè a casa seva», expliquen des de l'hospital de Reus, i permet «omplir els buits de les persones acompanyants o el personal cuidador» a les sales d'espera o de consulta externa. Més enllà del centre sanitari, altres espais com escoles o jardins també són punts de trobada d'aquesta proposta.

 

També et pot interessar