Les concentracions a Reus i TGN per la Diada de l'11-S 2020 en imatges

L'Esquerra Independentista fa una crida, des de Reus, a reforçar la mobilització

La manifestació independentista ha canviat d'ubicació a causa de l'emergència sanitària i ha transformat el seu format

L'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona ha mantingut la seva cita reivindicativa la tarda de l'Onze de Setembre. La pandèmia de coronavirus ha provocat que l'habitual manifestació unitària a Reus hagi quedat convertida en un acte polític més semblant a un míting, amb el públic assegut mantenint la distància de seguretat, amb la mascareta posada i havent-se posat gel desinfectant abans d'entrar.

A l'escenari de la plaça d'Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi, hi han pujat representants d'Alerta Solidària, Arran, el sindicat COS i les CUP del Parlament de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona i el de Reus. El portaveu parlamentari, Carles Riera, ha fet incís en la necessitat de mantenir el pols de reivindicació de drets socials i nacionals.

L'Esquerra Independentista fa una crida a reforçar la mobilització

Ha apuntat que cal actuar de manera unilateral per després aconseguir la implantació i legitimació internacional de la independència de Catalunya. Una línia d'actuació per a la qual, apunta, cal seguir treballant; «organitzem-nos per eixamplar la revolta», ha sentenciat.

Considera que l'Esquerra Independentista és el paper que vol jugar, i que ha de servir per aglutinar «la unitat amb tots aquells amb qui puguem sumar esforços». Laia Estrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, ha destacat especialment dos conflictes i polèmiques recents: el projecte de Hard Rock, conegut com a BCN World, i l'inici del curs escolar.

Ha etzibat al Govern català que «mentre ens han fet creure que ampliarien la plantilla de professores per rebaixar els ràtios, han destinat milions d'euros al Barcelona World». Amb al·lusions directes a l'executiu del president Torra també ha tancat l'acte Edgar Fernández, regidor de la CUP de Reus.

Ha començat el seu parlament destacant les identificacions i detencions dutes a terme pels Mossos d'Esquadra durant les mobilitzacions de la jornada d'avui. Una d'aquestes a un noi que havia penjat una pancarta, justament el mateix, ha recordat Fernández, per al qual Torra pot ser inhabilitat.

En clau més històrica ha sentenciat «que no ens esperin a fer ofrenes a Rafel Casanova, que va acabar aplicant la llei del Borbó, nosaltres som hereus del Carrasclet, que va organitzar la resistència». Tornant a l'actualitat, ha insistit en criticar que, des de la Generalitat, «el govern s'ha dedicat a reprimir independentistes».

Ha apel·lat directament a ERC, a qui ha retret que «és molt fàcil denunciar les clavegueres de l'Estat, però també se us necessita perquè la Generalitat no es personi a les causes contra independentistes». Finalment, i abans que el Cant dels Segadors donés per acabat l'acte, Fernández ha tancat la seva intervenció amb una referència castellera que volia servir d'impuls per, com s'ha mantingut al llarg de l'acte, mantenir la mobilització social: «Si els de baix es mouen, els de dalt, cauen».