L'Ajuntament de Reus lliurarà quatre noves mencions honorífiques per Misericòrdia

El plenari ha aprovat la declaració d'un Fill Adoptiu, una Medalla de la Ciutat i dues Mencions Honorífiques

El ple de Reus d'aquest divendres ha lliurat quatre mencions d'honor per reconèixer diferents trajectòries personals i col·lectives de la ciutat.  La previsió, tal com se sol fer habitualment, és lliurar-les durant les Fetes de Misericòrdia, un plantejament que, segons s'ha exposat al plenari, es manté enguany. S'ha concedit el títol de Fill Adoptiu de Reus a Antoni Pont Amenós, expresident del grup Borges. Significat empresari nascut a Tàrrega, es va establir a Reus l'any 1955 i s'ha implicat en el teixit empresarial de la regió i en entitats com la Fundació Gresol.

Se li ha volgut reconèixer, així, la seva trajectòria en el sector agroalimentari i, segons detalla el govern, «la seva important tasca com a coordinador i impulsor de la Trobada de Reusencs de Fora Vila, iniciativa que reconeix un dels grans valors de la gent de Reus com és la capacitat de projecció nacional i internacional, la innovació i la creativitat, treballant per la ciutat portes endins i enfora».

També s'han aprovat dues mencions honorífiques municipals. Una la rebrà el Cineclub del Centre de Lectura en reconeixement als seus cinquanta anys d'història i al seu compromís amb el cinema independent, «sent en tot moment una eina de difusió de la cultura nascuda com un fet cinematogràfic i també com a plataforma per manifestar les inquietuds polítiques i socials».

La segona és per al Biela Club 600, de nou, en reconeixement a la seva trajectòria com a associació. En aquest cas, es vol felicitar d'aquesta manera els 25 anys d'història de l'entitat «portant a terme activitats i accions de repercussió social i local com a ral·lis i concentracions». Per últim també s'ha aprovat concedir la Medalla de la Ciutat a la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

S'ha volgut premiar, així «la tasca duta a terme per mantenir, reforçar i potenciar les tradicions vinculades a la Setmana Santa al llarg dels segles». L'entitat commemora 465 anys d'història i s'ha volgut destacar «el seu compromís incansable amb la finalitat de mantenir aquesta tradició que forma part del patrimoni cultural de la ciutat, sent la segona tradició més antiga de Reus».

"Dotze famílies ocupes de Reus, sense aigua durant dies, reclamen a Serveis Socials" "Atenció: 675.000 euros en ajuts per la reforma de pisos de Reus"