Nou pas endavant per a l'ampliació del Parc de Bombers de Reus

El plenari aprovarà modificacions urbanístiques necessàries perquè es pugui executar el futur projecte
Parc de Bombers de Reus | Miguel Cabrerizo

 

L'ampliació del Parc de Bombers de Reus ho tindrà, a partir de divendres, una mica més fàcil per executar-se. El projecte encara no s'ha redactat, però sí que entra dins de les previsions a mitjà i llarg termini del Departament d'Interior. Les converses d'àmbit polític, de fet, sí que s'han produït, a l'espera que la part tècnica plantegi el projecte d'ampliació en si.

 

El ple d'aquest divendres compta amb un punt a l'ordre del dia que afecta, indirectament, el Parc de Bombers de Reus. En l'àmbit dels serveis de territori i urbanisme, el govern local —compta amb majoria absoluta i, per tant, s'hauria d'aprovar sense problemes— proposa l'«aprovació inicial de la modificació puntual de la Revisió del Pla general d'ordenació urbana de Reus al voltant del Parc de Bombers i entorn del C/ de Vilafranca del Penedès».

 

Parc de Bombers de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Preparar el terreny per acollir l'ampliació

Segons confirmen fonts municipals, el carrer de Vilafranca del Penedès ha de servir de permuta per als canvis urbanístics que hi hagi d'haver a la zona del Parc. És a dir, si l'ampliació de l'equipament implica suprimir alguna zona urbanística concreta —una zona verda, un espai reservat per a equipaments...—, serà a la zona del carrer de Vilafranca on s'ubicaria a canvi.

 

Els terrenys que ocupa el Parc de Bombers i els del seu entorn són de titularitat municipal, fet pel qual cal l'entesa de la Generalitat i l'Ajuntament per executar l'ampliació. El govern municipal ha deixat clar que no hi posarà cap pega, i que entén que és una actuació necessària. No serà realitat abans de cinc o sis anys, però des del cos es veu amb bons ulls que Interior la plantegi.

 

De fet, no és només al Parc on asseguren que calen inversions, també en el material o els vehicles. Unes reclamacions, com la de l'escassa plantilla, que fa temps que s'allarguen, i que els operatius de Bombers han reclamat des de fa temps. La reforma mateixa del parc, per posar la instal·lació al dia, mantenen que s'hauria d'haver executat la tardor del 2018.