Reobre la farmàcia del carrer del Vent de Reus

L’establiment va abaixar la persiana el novembre del 2017 després d’una inspecció policial per una presumpta estafa al Servei Català de la Salut
Imatge de la nova farmàcia del carrer del Vent de Reus | Redacció

Aquest dilluns ha reobert la farmàcia del carrer del Vent de Reus, que va abaixar la persiana el novembre del 2017 després que es produís una inspecció policial per una presumpta estafa amb el Servei Català de la Salut. L’oficina farmacèutica, que se situa al local número 44 d’aquest cèntric carrer de la ciutat, compta amb una nova gerència i obrirà de dilluns a dijous, en horari de 9.00h a 13.30 hores i de 16.30h a 20.00 hores, i els divendres de 9.00h a 13.30 hores.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Els nous propietaris s’han mostrat «molt satisfets» amb la rebuda que han tingut per part dels veïns del barri en el primer dia d’obertura. A més, han explicat que intentaran ampliar l’horari de la farmàcia a partir de l’any que ve. Cal recordar, que l’anterior oficina estava oberta els 365 dies de l’any.

La farmàcia portava dos anys d’inactivitat

La persiana del negoci s’ha mantingut baixada durant dos anys. Després de la inspecció policial per presumpta estafa, el farmacèutic encarregat de la botiga i el seu germà van ser detinguts per estafar, presumptament, 564.000 euros durant un any. Se’ls acusava d’haver manipulat receptes mèdiques oficials i canviar medicaments prescrits per d’altres molts més cars. Els dos propietaris van quedar en llibertat amb càrrecs però el negoci no va reobrir. 

Segons la normativa, quan un propietari decideix tancar, voluntàriament, una farmàcia, el comerç pot estar inactiu fins a un màxim de dos anys, això sí, sempre que la població tingui un bon servei farmacèutic. En el cas de sobrepassar aquest temps, el negoci tanca definitivament la seva activitat és per aquest motiu que la nova gerència s’ha encarregat d’obrir l’oficina abans del 15 de novembre, dia en què expirava el termini.

 

Els veïns del barri del Carme, satisfets amb la reobertura de la farmàcia

El president de l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme, Josep Machado, valora «positivament» l’obertura de l’oficina i ha indicat que «cal dotar de vida el barri». Més enllà de la farmàcia, Machado ha assenyalat que en els pròxims dies s’obrirà una farmàcia, una bugaderia i dos establiments alimentaris al barri.

Actualment, segons el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Reus compta ara amb un total de 44 farmàcies i d’aquesta manera el servei farmacèutic està complet i garantit. Els col·legis son els encarregats d’atorgar les noves llicències d’obertura de farmàcies que es donen en funció del tipus d’àrea bàsica on se sol·licita obrir una oficina i del nombre d’habitants de la zona.

"💍AGENDA: Torna Tot Nuvis 2019, la fira de bodes més important de TGN!" "⚖La cúpula de PxC, jutjada a Reus per la campanya de les municipals 2011"