Les obres de l’aparcament exterior de l’Hospital de Reus començaran el dilluns 23 de setembre

A partir d’aquest dia estarà prohibit aparcar fins a la finalització de les obres, que es preveuen allargar quatre mesos
Les obres tenen un termini d'execució de quatre mesos | Redacció

 

Aquest proper dilluns 23 de setembre començaran les obres de l’aparcament exterior de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Aquest s’ubica entre les avingudes del Doctor Josep Laporte i la de la Universitat, just davant de la façana principal de l’equipament hospitalari. L’actuació té com a objectiu adequar i asfaltar el solar actual, com també la instal·lació de la màquina corresponent per al cobrament de la zona blava. Actualment, en aquest terreny hi aparquen els vehicles sense cap mena de regulació, enllumenat ni senyalització, generant així, problemes de circulació i sensació d'inseguretat.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des de fa uns dies, la zona sense asfaltar ja compta amb diverses tanques on s’avisa que a partir del 23 de setembre, i fins que finalitzin les obres, estarà prohibit aparcar en tot el recinte de terra. El contracte de les obres, que aniran a càrrec de l’empresa Tecnofirmes, contempla que tinguin un termini d’execució de quatre mesos.

L’import de la construcció del nou aparcament és de 330.880 euros i el pàrquing tindrà un total de 297 places disponibles, amb una tarifa reduïda de 50 cèntims l’hora i amb un màxim de 2 euros per dia natural. Per tot plegat, esdevindrà una zona de 8.200 metres quadrats pavimentats, amb un recinte il·luminat, accessos per a vianants i amb càmeres de vigilància. La construcció d’aquesta àrea d’aparcament forma part de l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària pàrquings de l’Hopistal Sant Joan i de l’edifici Tecnoparc per resoldre els problemes d’aparcament al voltant del centre sanitari. 

Imatge d'una de les tanques situades al voltant de l'aparcament | Redacció

Els aparcaments de l'Hospital Sant Joan i de l'Edifici Tecnoparc es van incorporar el mes de juliol a la xarxa municipal de pàrquings, amb l'equiparació de tarifes a les de la resta d'equipaments de la xarxa. En aquest cas, la tarifa de rotació que s'aplica al pàrquing Hospital és la mateixa que a la resta d'aparcaments subterranis de la xarxa municipal: la primera i la segona hora d'estacionament tenen una tarifa d'1,85 euros; i la tercera de 0,30 euros; mentre que la tarifa màxima de 24 hores és de 4 euros.

L’aparcament exterior, convertit en un abocador il·legal de deixalles

L’aparcament exterior sense asfaltar de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’ha convertit en un abocador il·legal de deixalles. Alguns punts d’aquest espai apleguen tota mena de residus que algunes persones han decidit abocar. Als vorals del pàrquing, a tocar dels terrenys adjacents que hi ha, s’ha anat tirant deixalles com ara material d’obra, bosses de plàstic, llaunes, caixes de cartó, fustes, una televisió, cadires i inclús un vàter.

Tots aquestes objectes es poden trobar al voltant de l’aparcament a plena llum del dia. De fet, en alguna zona hi ha tantes deixalles que es redueix el nombre d’aparcaments que hi podria haver al solar. 

Actualment s'hi poden trobar tota mena de residus com ara material d'obra, plàstics, fustes i inclús un vàter | Redacció

 

"🎭La llegenda de Misericòrdia pren vida a la Prioral de Sant Pere" "💰Gay de Liébana alerta d'un «pet» a l'economia mundial"