L'ACA inverteix 860.000 euros per la segona fase del nou col·lector d'aigües a Reus

Es realitzarà la construcció d’un nou col·lector d'aigües a l’avinguda del President Macià
Les canonades que es van instal·lar a l'avinguda de Salou de Reus en la primera fase | Cedida

 

Després de finalitzar la primera fase de les obres del nou col·lector d'aigües a l'avinguda de Salou a Reus, ara és el torn de la segona part d'aquest projecte. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat de manera oficial a l'Ajuntament de Reus que finançarà íntegrament aquesta segona fase del projecte que es realitzarà a l'avinguda del President Macià.

Segona fase del nou col·lector d'aigües a l'avinguda de Salou

Aquesta segona fase del sanejament a la ciutat representa una millora en un dels principals col·lectors de la ciutat i tindrà un cost aproximat de 857.353,12 euros. L'empresa Aigües de Reus serà l'encarregada de l'execució dels nous treballs, unes obres que encara no tenen d'ata d'inici però que s'espera que siguin imminents. 

Obres que es van fer a l'Avinguda de Salou els passats mesos | TarragonaDigital

 

Una nova canonada a l'avinguda del President Macià 

Bàsicament aquestes noves obres de remodelació consistiran en la col·locació de 600 metres de nova canonada de 1.200 i 1.500 mm de diàmetre entre la plaça del Canal i la rotonda de Bellisens, amb la qual cosa es preveu millorar el drenatge de la ciutat.

El finançament d'aquesta nova fase del col·lector d'aigües s'emmarca en el Pla de Reposicions i millores que l'agència ACA destina al sanejament en alta de Reus. Per tant, entre la primera fase i aquesta darrera part del projecte del nou col·lector l'Agència Catalana de l'Aigua ha invertit a Reus 1.868.00 euros. La primera fase d'aquest projecte del nou col·lector va ser una de les inversions més importants d'Aigües de Reus dels darrers anys.

L'antiga instal·lació s'havia deteriorat amb el temps

La primera fase es va basar a canviar el col·lector que recull totes les aigües residuals de la ciutat per dur-les cap a la depuradora municipal. Aquesta instal·lació amb el pas dels anys s'havia anat degradant i calia que fos renovada. Ara la segona fase del projecte, compta amb noves afectacions al trànsit de la zona, tallant la circulació en diversos punts.

També et pot interessar: 

"🌊Comença la temporada de bany a les piscines municipals de Reus" "❗️Uns pares a Reus graven en secret una mestra i descobreixen greus insults al seu fill"