GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les obres del carrer Alt de Sant Pere de Reus són imminents

Aquest dijous s'ha formalitzat el contracte | Està previst que durin quatre mesos | El pressupost és de més de 200.000 euros
Projecte de reforma vial del carrer Alt de Sant Pere | TarragonaDigital

 

La reforma del carrer Alt de Sant Pere és imminent. Aquest dijous s'ha formalitzat el contracte d'obres licitat per l'Ajuntament de Reus, adjudicat a l'empresa Covan Obres Públiques S.L. per 256.596,39 euros comptant-hi l'IVA. Les obres consistiran a deixar el vial a un sol nivell, suprimir-ne els llocs d'aparcament i diferenciar la calçada de la vorera per mitjà de pilones.

 

El carrer Alt de Sant Pere de Reus, al seu tram entre la Riera de Miró i el carrer del Doctor Robert, quedarà amb el mateix aspecte que els seus paral·lels, com la travessera de Sardà, la plaça Morlius, el carrer de Sant Tomàs, el de Sant Miquel o el de Josep Anselm Clavé. L'actuació consisteix en augmentar l'amplada de les voreres, suprimir-ne els aparcaments i aconseguir, de retruc, reduir la densitat del trànsit.

 

Imatge actual del carrer Alt de Sant Pere de Reus | TarragonaDigital

 

Des del govern local es considera que en aquesta zona ja hi ha prou aparcaments soterranis per cobrir les demandes dels veïns, en referència als de la plaça de la Llibertat i del Pallol. A la pràctica suposarà que el carrer quedi a un sol nivell, distingint la vorera amb rajoles i protegint-la del trànsit rodat amb pilones de ferro, una imatge que ja es pot veure als carrers del seu entorn.

 

Quatre mesos d'obres

La licitació del contracte es va publicar amb un pressupost de 318.753,28 euros comptant IVA, i s'hi van presentar set empreses. Finalment, l'adjudicació ha recaigut en Covan Obres Públiques S.L., que executarà l'obra per 256.596,39 euros. El calendari previst, una vegada comencin, és de quatre mesos. Una vegada s'ha formalitzat, aquest dijous, el contracte públic, resta només per dur a terme l'acta de replanteig. Es tracta d'una visita in situ de la zona afectada per les obres per donar-les per iniciades. Aquest tràmit es podria dur a terme durant els pròxims dies.

 

La primera fase de les obres de la plaça de la Sang ja ha acabat | Ajuntament de Reus

 

Acaba la primera fase d'obres a la plaça de la Sang

Aquest mateix dimecres s'ha donat per acabada la primera fase de les obres de reforma de la plaça de la Sang de Reus. S'ha anivellat i se n'ha suprimit un carril de circulació amb la intenció de convertir-la en una plaça més amable per als vianants. Les obres previstes han d'afectar l'entorn de la plaça, però no s'iniciarà la segona fase fins que hagi passat Setmana Santa per garantir que s'hi puguin celebrar els actes tradicionals.