Patrulles a peu per reforçar la seguretat durant els dies de Nadal a Reus

Quatre parelles d’agents de la Guàrdia Urbana de Reus s’encarreguen de patrullar, pel matí i per la tarda, els principals eixos comercials de la ciutat
Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus passejant pel carrer Monterols | Adrià Morte

Durant aquests dies de Nadal és habitual veure una patrulla a peu de la Guàrdia Urbana de Reus pels principals carrers comercials de la ciutat. El cos municipal de seguretat té en marxa, des del passat 29 de novembre, el dispositiu de seguretat de Nadal amb l’objectiu de prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Per aquest motiu la presència policial s’intensifica amb patrulles a peu, per prevenir els fets delictius més habituals en aquestes dates com ara petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades. El propòsit és reforçar la seguretat mitjançant la policia de proximitat, per dissuadir i prevenir la comissió d’actes delictius, especialment en llocs molt concorreguts.

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus en un establiment | Adrià Morte

Tal com indica el sergent de la Guàrdia Urbana de Reus, Antoni Pallarès, concretament es reforcen els divendres, dissabtes, diumenges i aquells festius on està permesa l’obertura de comerços amb quatre patrulles a peu «que agafen l’interior de ravals, la part del Mercat Central, l’avinguda de Sant Jordi cap a La Fira Centre Comercial i la part dels passejos». El dispositiu es va iniciar el passat divendres 29 de novembre i s’allargarà fins al pròxim 12 de gener.

Pallarès assenyala que les patrulles sempre cobreixen l’horari de les botigues i que fins que no es fa el relleu al migdia no es canvia el torn. D’aquesta manera, sempre hi ha agents de la Guàrdia Urbana de Reus des de les 8.00 hores del matí i fins a les 21.00 hores de la nit pels carrers de la ciutat. Per una altra banda, el cos municipal de seguretat compta amb el suport d’altres patrullesde paisà i de seguretat ciutadana, així com dels voluntaris de Protecció Civil, els quals realitzen tasques assistencials i de col·laboració.

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus passejant per la plaça del Prim | Adrià Morte

Els principals consells que es donen a les botigues

Les patrulles policials estableixen contactes diaris amb els comerços i representants del teixit comercial per treballar conjuntament i detectar possibles incidències. Pel que fa als consells, la Guàrdia Urbana de Reus recomana que durant l’activitat comercial no s’acumulin diners a la caixa, fer els ingressos de manera regular al banc, no portar molts diners de cop i demanar acompanyament als agents de policia.

En el cas d’un atracament, indica que s’ha de mantenir la calma i prioritzar la seguretat, alertar a la policia descrivint l’atracador i per on ha fugit i si l’atracador ha tocat algun objecte sense guants, preservar les possibles empremtes. 

Pel que fa als bitllets, el cos municipal de seguretat assenyala que cal comprovar les mesures de seguretat dels bitllets, no acceptar bitllets que els botiguers creguin que són falsos i intentar retenir el client mentre s’avisa el servei de seguretat o la policia.

Finalment, la Guàrdia Urbana de Reus indica que les targetes de crèdit són personals i intransferibles i que no es poden acceptar excuses en la comprovació de les dades. A més, en cas de dubte, no s’ha de fer cap operació amb la targeta.

Les patrulles policials estableixen contactes diaris amb els comerços i representants del teixit comercial | Adrià Morte

El dispositiu de Nadal també posa la mirada en altres punts d’especial interès policial

Amb tot, la campanya nadalenca també posa la mirada en altres punts d’especial interès policial com ara grans superfícies comercials, supermercats, polígons, estacions de tren, autobusos, aeroport i carreteres d’entrada i sortida de la ciutat entre d’altres. Així mateix, els cossos de policia continuen realitzant les seves tasques de seguretat a la resta de la ciutat, com ara, el control del trànsit de vehicles, l’atenció al ciutadà o l’atenció a les víctimes.

Per millorar la proximitat policial als ciutadans, la Guàrdia Urbana també posa a disposició dels ciutadans i comerciants les Comissaries Externes de Proximitat. Les més properes a les zones comercials de la ciutat estan ubicades a l’Estació d’Autobusos i al carrer Sant Joan, a l’antic Hospital, destinades a l’atenció al ciutadà i de recollida de denúncies.

Imatge de la Comissaria de Proximitat situada al carrer Sant Joan de Reus, a l'antic Hospital | Adrià Morte

Serveis especials per Cap d’Any i la Cavalcada de Reis

Pel que fa a la nit de Cap d’Any, la Guàrdia Urbana de Reus intensificarà els dispositius policials al voltant de les zones d’oci nocturn que aquella nit ampliaran els horaris de tancament, amb l’objectiu de garantir la convivència en l’espai públic. A més, també s’establiran controls de trànsit. Per una altra banda, durant la cavalcada de reis, s’implementaran dispositius específics, atesa la gran afluència de persones que s’hi concentra.

"💰 Torrons Vicens compra una coneguda i històrica empresa de Reus" "🔴 ATENCIÓ: La Casa Navàs canviarà la seva imatge en pocs mesos"