INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

'Shooting the Mafia' triomfa al Memorimage 2019 de Reus amb doble premi

El film de Kim Longinotto s'endú el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic
Una imatge d'una de les sessions del Festival Memorimage 2019 a Reus. | TarragonaDigital

 

Reus ha posat el punt final aquest dissabte, 9 de novembre, a la nit, a la catorzena edició de Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de la ciutat, en una cita que ha tingut lloc Teatre Bartrina de la capital del Baix Camp. La protagonista de la vetllada ha estat la pel·lícula 'Shooting the Mafia', de Kim Longinotto, que s'ha endut el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic. Des del jurat, han valorat la trama d'aquest film «per ser una història immersiva, emotivament intensa, pel gran valor documental, la seva força i el bon ús de les imatges d’arxiu».

 

La resta de pel·lícules premiades

A banda de 'Shooting the Mafia', el Premi del MemoriReus, patrocinat amb 300 euros per Rabassa Arts Gràfiques, ha estat en aquesta edició per a 'La Vall del Francolí, l’alè del camp' de la directora vallenca Elisenda Trilla, una peça que explica com viu el Camp de Tarragona la seva relació amb el medi ambient de la zona en conviure amb la indústria petroquímica.

 

El Premi Cinema·Rescat, que valora el treball de documentació que hi ha darrere de les pel·lícules, ha estat per 'Contra el No-Do', dirigida i documentada per Albert Monton. El jurat, configurat pels membres de l’associació Cinema·Rescat, ha atorgat el premi «per ressaltar la importància de la figura de Llorens Soler, que ha donat veu i imatge a persones anònimes i a esdeveniments socials i polítics, silenciats pels estament oficials, fent que aquestes imatges esdevinguin part de la memòria històrica del nostre país».

  

la pel·lícula 'Me llamo Violeta', que retrata el moment de canvi de l’Ignacio, que als sis anys va dir als seus pares «Soc una nena, em dic Violeta»

 

El Memorimage venç el vent, el fred i la campanya electoral

La catorzena edició del Memorimage ha estat tot un èxit segons Daniel Jariod, director artístic del festival, que ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda, que «tot i la campanya electoral, el vent i el fred hem aconseguit mantenir els números d’assistència de l’any anterior».

 

Des de la direcció de l'esdeveniment també han detallat la seva satisfacció «per com el públic ha rebut la nostra aposta per la paritat, que, a més, es reflexa en el palmarès d’enguany». El Memorimage Online, amb una selecció de pel·lícules del Festival, seguirà fins el 6 de desembre a la plataforma Filmin, on els espectadors d’arreu de l’estat podran seguir gaudint del festival.

Més notícies de la categoria Reus