El primer Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ de Reus, preparat per sotmetre's al ple

El text vol lluitar contra les desigualtats que genera la societat actual i que susciten el sexisme i la perpetuació dels rols tradicionals de gènere
La regidora Montserrat Flores, explicant el Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ | Ajuntament de Reus

 

 

El primer Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ de la ciutat de Reus ja està redactat i a punt per sotmetre’s a l’aprovació inicial del Ple municipal.

 

Segons ha informat l’Ajuntament, l’esborrany del text recull la proposta de polítiques «que s’implementaran a la ciutat per combatre les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere», un cop tiri endavant definitivament i, alhora, «dóna resposta a la reivindicació històrica del col·lectiu LGTBI+».

 

 

 

Una eina de ciutat per erradicar la discriminació

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha explicat que, amb aquesta iniciativa, el consistori disposarà per primera vegada «d’una eina de ciutat amb gran ambició per posar els recursos i les mesures que permetin construir una societat igualitària, justa i lliure, on totes les persones visquin sense cap mena de discriminació per raó de diversitat sexual afectiva, expressió o identitat de gènere».

 

En aquest sentit, el Pla estableix un marc d’actuació que ha de guiar les polítiques municipals en aquest àmbit durant els pròxims quatre anys.

 

El consistori, obert a dubtes i demandes

A través d’aquesta iniciativa, es gestionaran els recursos que l'Ajuntament de Reus ja té, com ara el Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual i la Taula Tècnica, «per atendre qualsevol dubte, demanda o proposta pel que fa a la intervenció de polítiques de diversitat sexual i identitat de gènere».

 

Tot plegat, afirmen des del consistori, vol «neutralitzar les desigualtats que genera la societat actual i que suscita el sexisme i el cisheteropatriarcat, entès com la perpetuació dels rols tradicionals assignats a cadascun dels gèneres i sexes».

 

Un pla que respon a la llei

El Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ respon als principis i estratègies que marca la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir, a través dels poders públics, els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; i per erradicar, definitivament, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.