La CUP de Reus presenta la llista electoral, on només repeteix mig grup municipal

L'assemblea local de la formació interpel·la directament ERC com a possibles socis de govern
Onze de les dotze primeres posicions de la CUP de Reus | Jordi Olària Gras

 

La CUP de Reus ha presentat, aquest dissabte, els dotze primers noms de la seva llista electoral. L'encapçalen Marta Llorens i Edgar Fernández, actuals portaveu i número dos de la formació, però la resta de grup municipal no es manté a les seves posicions. L'única que repeteix, almenys a la capçalera, és Mariona Quadrada, a la cinquena posició de la llista.

Entremig, Mònica Pàmies i Cesc Valls; Pàmies és docent d'informàtica per a adults i va entrar a la CUP per la via de la seva comissió animalista; i Valls és professor de sociologia a la URV i membre dels Xiquets de Reus. Per sota de Quadrada queden Toni Nogués, de número sis i vinculat a l'educació en el lleure; i Anna Robledo, al número set, que és docent i sociòloga.

La CUP de Reus presenta els primers noms de la seva llista electoral | Jordi Olària Gras

 

Esteve Rodríguez és el número vuit, vinculat a l'educació en el lleure i, segons ha explicat a l'assemblea, reactivat políticament els darrers anys a través dels CDR; Carlota Vendrell, en la novena posició, és militant de la CUP i d'Endavant, periodista de formació i implicada en Reus Refugi. Es tres darrers llocs presentats avui els ocupen Ricard Aragonès,​​​​​​ implicat en la plataforma de La Sedera i militant de la CUP, Anna Simó, biòloga de formació, i Xavier Forcadell, membre de l'ANC i de l'assemblea de la CUP.

La CUP de Reus es reivindica com l'alternativa de govern

Tal com van fer el mes de maig, quan van anunciar que concorrerien a les eleccions en solitari i amb Marta Llorens al capdavant, la CUP es postula com l'única alternativa a la manera de fer de la resta de partits. Amb independència de l'eix esquerra-dreta o del nacional, els cupaires consideren que la seva proposta suposa una ruptura amb una manera de fer compartida per la resta del plenari municipal reusenc.

L'assemblea de la CUP de Reus ha decidit la manera com enfocarà la campanya | Jordi Olària Gras

 

L'assemblea local de la CUP ha decidit, també, que concorreran a les eleccions municipals de Reus amb un equip que tingui capacitat per 'assaltar l'alcaldia' de la ciutat. Si fa quatre anys se'ls va acusar de no haver volgut assumir l'alcaldia, els cupaires volen esvair qualsevol dubte al respecte de cara als pròxims comicis municipals.

Assumeixen que el consistori que sorgeixi de les urnes provocarà un govern de pacte, i interpel·len directament ERC per plantejar una alternativa al govern de Pellicer, tot i que no es tanquen a poder entendre's amb altres formacions com, per exemple, Podemos.

"Quim Torra destaca la importància del Clúster TIC CatSud per l'economia tarragonina" "REPORTATGE: El parc dels Capellans, un oasi de vegetació a Reus però amb mancances"