El programa d'actes del Carnaval de Reus 2020

Imatge del Carnaval de Reus 2019 | Laia Solanellas

 

El Carnaval de Reus ja ho t茅 tot a punt per a l'edici贸 d'aquest 2020. La disbauxa, la m煤sica, la llum i les disfresses tornaran a prendre els carrers de Reus entre el divendres 14 i el dimecres 26 de febrer. S'hi mantenen tots els actes m茅s tradicionals, amb algun canvi, com el trasllat del Ball de Vespre del diumenge de Carnaval, despr茅s de la Batalla de Confeti, de La Palma a la pla莽a del Mercadal. Podeu consultar tot el programa d'actes del Carnaval de Reus 2020 a continuaci贸.

 

 

Programa d'actes del Carnaval de Reus 2020

Divendres 14

A les 21.15 h, al Teatre Fortuny, C脿sting 2020, el xou on les colles es llueixen amb els seus numeritus i performances. 芦Per molt que bufi el vent, no s鈥檃paguen les estrelles.禄 Presentat per La Trepa Bimbirimboies, Farts d鈥橭lla i Rebullits Teatre.

 

Dissabte 15

Fes-te Pols 2020

A les 11.30 h, a la pla莽a del Baluard, la colla Peti qui Peti ens porta la Guerra de Tomaques 2.0 en versi贸 4G. Vermut, ball i gresca a dojo al Fes-te Pols, amb la gran batalla de colors. 芦Qui no vulgui pols, que no vagi a l鈥檈ra!禄 Recomanem a les persones amb problemes respiratoris que prenguin precaucions.

 

Diumenge 16

A les 12.00 h, a la pla莽a del Castell, a moure l鈥檈squeletu amb el Vermut Carnavalero dels 80, a c脿rrec de la colla No Ho Sabem. 芦El qui 茅s carcamal, tot l鈥檃ny fa Carnaval禄.

 

Dilluns 17

A les 20.00 h, al Centre Cultural El Castell, inauguraci贸 de l鈥檈xposici贸 dels cartells de Carnaval que han participat al concurs, amb el Carro de Morts del Carnestoltes exposat. 芦La pintura i el bast贸, com m茅s lluny millor!禄 L鈥檈xposici贸 es podr脿 visitar fins al 25 de febrer, de dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h.

 

Dimarts 18

A les 19.00 h, al Sal贸 Noble del Palau Bofarull, presentaci贸 del v铆deo del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts, enregistrament realitzat al mateix espai del Palau Bofarull. 芦El qui s鈥檃grada del ball, de festa en festa va!禄 Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col路laboraci贸 de la Diputaci贸 de Tarragona.

 

Dimecres 19

Ball del Carnestoltes i els Set Pecats

A les 11.00 h, a la Sala d鈥橢xposicions del Palau Bofarull, obertura de la XV Mostra Fotogr脿fica del Carnaval de Reus, any 2019. 芦Una imatge val m茅s que mil paraules...禄 L鈥檈xposici贸 es podr脿 visitar fins al 29 de febrer, de dimarts a dissabte d鈥11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h; dissabte 22 tancat. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col路laboraci贸 de la Diputaci贸 de Tarragona.

 

A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l鈥檃companyament musical del grup Staccato. 芦Pels pecats es porten els genolls pelats.禄 Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

 

Imatge de la Batalla de Confeti del 2019 | Laia Solanellas

 

Dijous 20

Dijous Gras

A les 10.30 h, al Mercat Central, degustaci贸 de botifarra d鈥檕u, tal com mana la tradici贸, gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central. 芦Pel Dijous Gras, carn fins al nas!禄.

A les 15.00 h, al convent de les Clarisses, ofrena d鈥檕us a santa Clara per gaudir de bon temps i alegria durant aquests dies carnavaleros. A c脿rrec de la Colla Xerinola. 芦Per fer una truita, cal trencar els ous...禄.

A les 20.30 h, a la pla莽a del Mercadal, Cerimonial d鈥橢spargiment de l鈥橢sperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. 芦Dels balls, misses i sermons, fins als trossos en s贸n bons!禄.

Preg贸 de Sa Majestat el Rei Carnestoltes

A les 21.00 h, a la pla莽a del Mercadal, espectacle i Preg贸 de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX, acompanyat per la Reina Pimpolla IX, realitzat per les colles La Trepa Bimbirimboies i Farts d鈥橭lla, i Rebullits Teatre. En acabar, degustaci贸 de coca de llardons i de l鈥檈spiritual vinet dol莽 de la bota del Carnaval. 芦Pel temps de Carnestoltes, molt vi i moltes poca-soltes!禄.

A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d鈥檈scultures i altres monuments reusencs: el general Pim Pam Pum, el Nen de les Lloques, el Condesitu Pessigolleru, el Gegant de la Ploma Gran, el Bartrineru, les farolilles del Mercadal... 芦Febrer, febreret, set capes i un barret!禄.

 

Divendres 21

Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebraci贸 del Carnaval i de la festa del Carnestoltes. 芦Pel mes de febrer, Carnestoltes hem de fer!禄.

Durant el mat铆, a les escoles Alberich i Casas, Rosa Sensat i Coll猫ge Fran莽aise Marguerite Yourcenar, visita del Rei Carnestoltes i la Reina, per tal de transmetre l鈥檈sperit carnavalesc als m茅s petits de la ciutat. Aquesta visita es realitza any rere any de manera aleat貌ria en diferents escoles de Reus. 芦Els Carnestoltes donen voltes!禄.

Ball del Moc

A les 18.00 h, a la pla莽a del Mercadal, Ball del Moc amb l鈥檈spectacle d鈥檃nimaci贸 infantil Carnaval Picarols, les can莽ons i danses m茅s engrescadores. Durant l鈥檈spectacle es repartir脿 coca amb xocolata. 芦Qui t茅 boca s鈥檈quivoca i qui t茅 nas es moca禄.

A les 19.00 h, des de la pla莽a de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Es repartir脿 un can莽oner amb versions sat铆riques i humor铆stiques de les can莽ons populars que es cantaran. Organitza: Comissi贸 del Cantaval. 芦Qui canta els seus mals espanta禄.

 

Dissabte 22

De 16.00 a 17.00 h, al passeig de Miseric貌rdia, pla莽a de la Pastoreta, passeig de Prim, carrer del Cam铆 de Riudoms, carrer de l鈥橢scorxador, carrer del Dr. Frias, passeig de Sunyer i pla莽a del Nen de les Oques; plantada de carrosses. 芦Del Carnaval, no en facis cabal禄.

Rua de Llu茂ment

De 17.00 a 21.00 h, al llarg de la pla莽a de la Pastoreta, passeig de Prim, passeig de Sunyer, pla莽a del Nen de les Oques, passeig de Sunyer, carrer del Dr. Frias, carrer de l鈥橢scorxador, carrer del Cam铆 de Riudoms, passeig de Prim, pla莽a de la Pastoreta i passeig de Miseric貌rdia; gran Rua de Llu茂ment amb totes les colles participants, presidida pel Rei Carnestoltes i la Reina. 芦A Carnestoltes bones voltes!禄.

A les 22.30 h, a la pla莽a del Mercadal, inici de la festa amb DJ Ceba, i a les 24.00 h, gran Ball de Disfresses a c脿rrec de l鈥橭rquestra Mitjanit. M煤sica, festa i diversi贸 assegurades. Recordeu: 芦Ballades per Carnestoltes, bateigs per Tots Sants!禄.

 

Diumenge 23

Rua Matinal

A les 10.30 h, a l鈥檃vinguda de la Salle, plantada de carrosses. Sigueu puntuals i, de bon rotllo, anirem sortint un rere l鈥檃ltre... 芦Per Carnaval tothom 茅s igual禄.

A les 11.15 h, des de l鈥檃vinguda de la Salle, Rua Matinal, que passar脿 per la pla莽a de la Pastoreta, carrer de Miseric貌rdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, pla莽a de Catalunya, carrer del Dr. Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer de l鈥橝margura, pla莽a del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, pla莽a del Nen de les Oques i passeig de Sunyer. Acabar脿 a la pla莽a de davant de la Biblioteca Xavier Amor贸s. 芦La llei de l鈥檈mbut: ample per a mi, estret per a tu!禄.

A les 13.00 h, a la pla莽a del davant de la Biblioteca Xavier Amor贸s, BALL VERMUT amb l鈥檕rquestra de versions Mano鈥檚 Rock. El vermut el posar脿 la colla Els Trepa Bimbirimboies. 芦Carnestoltes, fredes de poca virtut, sempre n鈥檋i ha que ballen amb el ventre buit!禄

A les 15.00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. 芦Si per Carnestoltes est脿s gras per Pentacosta pentecostar脿s!禄 Seguidament, caf猫, copa i puro.

Guerra de Confeti

De 18.00 a 20.00 h, al passeig de Mata, Batalla de Confeti. Aneu protegits i tingueu coneixement! 芦Entre caixes i bancs, tot s贸n entrebancs禄.

A les 20.00 h, a la pla莽a del Mercadal, BALL DE VESPRE amb l鈥檕rquestra de versions Mano鈥檚 Rock. 芦En el ball del tururut, qui gemega ja ha rebut禄.

 

Imatge d'arxiu de la Crema de Carnestoltes | Josep Mart铆

 

Dilluns 24

Expo-Profit 2020

A partir de les 9.00 h, a la pla莽a de Prim, Expo-profit, Fira Catalana de la Consumici贸. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres. Coll... que bo! Porteu els diners justos o canvi, que les colles no s贸n un banc! Els que facin cinc consumicions a diferents colles seran obsequiats amb una samarreta promocional de l鈥檃cte. 芦El que no mata engreixa, i el que no, fa cr茅ixer...禄.

De 23.00 a 2.00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, Ball de Mascarots amb les m铆tiques versions de Band The Cool i el concurs de disfresses a la mitja part. 芦Amor de Carnaval 茅s el que m茅s val!禄 Comptarem amb la pres猫ncia del Rei Carnestoltes i la Reina. En qualsevol moment pot passar all貌 que passa quan esperes que passi... 芦La cura va b茅, per貌 l鈥檜ll (quin?) el perdr脿...禄 RIP. Entrada amb invitaci贸. La podreu recollir a la seu de l鈥橧MRC (carrer de Sant Joan 27) a partir del 19 de febrer (capacitat limitada).

 

Dimarts 25

A partir de les 18.00 h, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes. Veniu a donar l鈥櫭簂tim adeu i a consolar la Reina i les plorones que l鈥檃companyen. 芦El dimarts de Carnestoltes n鈥櫭﹕ un dia divertit: ens escura les butxaques i ens fa anar contents al llit禄.

A les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers de nucli antic, solemne profess贸, plen脿ria i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a c脿rrec del grup Staccato. A continuaci贸, acte de comiat i extremunci贸 del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. 芦Moltes caretes per Carnaval, per貌 encara n鈥檋i ha m茅s la resta de l鈥檃ny禄.

Rua Mortu貌ria del Rei Carnestoltes

A les 20.00 h, des de la pla莽a del Castell, Rua Mortu貌ria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les plorones, les amants i la v铆dua la Reina, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua passar脿 per l鈥橝bsis de la prioral, carrers de l鈥橦ospital, de la Pres贸 i de Santa Anna, pla莽a de la Farinera, carrers d鈥橝leus i de Donotea, pla莽a dels Argenters, carrer del Vidre i pla莽a del Mercadal on, seguidament, tindr脿 lloc la crema de sa Magestat. 芦Alegria, Carnestoltes, que dem脿 茅s Cendra!禄 En arribar a la pla莽a del Mercadal, fuga莽 robatori del Bra莽 Incorrupte a c脿rrec del Ball de Diables i, seguidament, crema del Rei Carnestoltes. 芦Morta la cuca, mort el ver铆...禄 A continuaci贸, a la pla莽a del Mercadal, p煤blica lectura del testament. Tot seguit es procedir脿 a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. 芦Despr茅s de mort, ni vinya ni hort.禄

 

Dimecres 26

Dimecres de Cendra

A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l鈥檃companyament musical del grup Staccato.

A les 20.30 h, a la pla莽a de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. 芦Carnestoltes, quinze voltes, i Nadal de mes en mes: tots els dies fossin festa, la Quaresma mai vingu茅s!禄.

A les 20.00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Bra莽 Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX, a c脿rrec del Ball de Diables. A continuaci贸, a la pla莽a del Mercadal, versots i crema del Bra莽 Incorrupte. 芦Dimecres de Cendra, que el diable et prenga禄.

A les 22.00 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus. 芦S鈥檋a acabat el br貌quil!禄.

 

Actes posteriors

Els divendres 28 de febrer, 6, 13, 20 i 27 de mar莽 i el 3 d鈥檃bril, a les 10.00 h, i el dimecres 8 d鈥檃bril a les 12.00 h, a les Peixateries Velles, espectacle d鈥檃nimaci贸 per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

 

Exposicions

Del 17 al 25 de febrer, al Centre Cultural El Castell, exposici贸 dels cartells de Carnaval que han participat al concurs de cartells, juntament amb el Carro de Morts del Carnestoltes.

Del 19 al 29 de febrer, a la Sala d鈥橢xposicions del Palau Bofarull, XV Mostra Fotogr脿fica del Carnaval de Reus, any 2019.