La Rua de Lluïment en imatges!

El programa d'actes del Carnaval de Reus 2020 per aquest diumenge

Avui, el Carnaval de la capital del Baix Camp segueix amb la Rua Matinal i la Guerra de Confeti

El Carnaval de Reus encara té corda. Després de la Rua de Lluïment d'aquest dissabte, avui arriba la Rua Matinal, que arrencarà a la plaça de la Pastoreta,  i la Guerra de Confeti, que tindrà el passeig Mata com a escenari. Per completa, Ball de Vermut i Ball de Vespre, a càrrec de Mano's Rock. Podeu consultar els actes del Carnaval de Reus 2020 a continuació.

Programa d'actes del Carnaval de Reus 2020

Diumenge 23

Rua Matinal

A les 10.30 h, a l’avinguda de la Salle, plantada de carrosses. Sigueu puntuals i, de bon rotllo, anirem sortint un rere l’altre... «Per Carnaval tothom és igual».

A les 11.15 h, des de l’avinguda de la Salle, Rua Matinal, que passarà per la plaça de la Pastoreta, carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer de l’Amargura, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques i passeig de Sunyer. Acabarà a la plaça de davant de la Biblioteca Xavier Amorós. «La llei de l’embut: ample per a mi, estret per a tu!».

A les 13.00 h, a la plaça del davant de la Biblioteca Xavier Amorós, BALL VERMUT amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. El vermut el posarà la colla Els Trepa Bimbirimboies. «Carnestoltes, fredes de poca virtut, sempre n’hi ha que ballen amb el ventre buit!»

A les 15.00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. «Si per Carnestoltes estàs gras per Pentacosta pentecostaràs!» Seguidament, cafè, copa i puro.

Guerra de Confeti

De 18.00 a 20.00 h, al passeig de Mata, Batalla de Confeti. Aneu protegits i tingueu coneixement! «Entre caixes i bancs, tot són entrebancs».

A les 20.00 h, a la plaça del Mercadal, BALL DE VESPRE amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. «En el ball del tururut, qui gemega ja ha rebut».

Pira funerària del Rei Carnestoltes al mig de la plaça del Mercadal, envoltada de públic
Imatge d'arxiu de la Crema de Carnestoltes | Josep Martí

Dilluns 24

Expo-Profit 2020

A partir de les 9.00 h, a la plaça de Prim, Expo-profit, Fira Catalana de la Consumició. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres. Coll... que bo! Porteu els diners justos o canvi, que les colles no són un banc! Els que facin cinc consumicions a diferents colles seran obsequiats amb una samarreta promocional de l’acte. «El que no mata engreixa, i el que no, fa créixer...».

De 23.00 a 2.00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, Ball de Mascarots amb les mítiques versions de Band The Cool i el concurs de disfresses a la mitja part. «Amor de Carnaval és el que més val!» Comptarem amb la presència del Rei Carnestoltes i la Reina. En qualsevol moment pot passar allò que passa quan esperes que passi... «La cura va bé, però l’ull (quin?) el perdrà...» RIP. Entrada amb invitació. La podreu recollir a la seu de l’IMRC (carrer de Sant Joan 27) a partir del 19 de febrer (capacitat limitada).

Dimarts 25

A partir de les 18.00 h, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes. Veniu a donar l’últim adeu i a consolar la Reina i les plorones que l’acompanyen. «El dimarts de Carnestoltes n’és un dia divertit: ens escura les butxaques i ens fa anar contents al llit».

A les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers de nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a càrrec del grup Staccato. A continuació, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. «Moltes caretes per Carnaval, però encara n’hi ha més la resta de l’any».

Rua Mortuòria del Rei Carnestoltes

A les 20.00 h, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les plorones, les amants i la vídua la Reina, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua passarà per l’Absis de la prioral, carrers de l’Hospital, de la Presó i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers d’Aleus i de Donotea, plaça dels Argenters, carrer del Vidre i plaça del Mercadal on, seguidament, tindrà lloc la crema de sa Magestat. «Alegria, Carnestoltes, que demà és Cendra!» En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i, seguidament, crema del Rei Carnestoltes. «Morta la cuca, mort el verí...» A continuació, a la plaça del Mercadal, pública lectura del testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. «Després de mort, ni vinya ni hort.»

Dimecres 26

Dimecres de Cendra

A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato.

A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals. «Carnestoltes, quinze voltes, i Nadal de mes en mes: tots els dies fossin festa, la Quaresma mai vingués!».

A les 20.00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LX, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte. «Dimecres de Cendra, que el diable et prenga».

A les 22.00 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus. «S’ha acabat el bròquil!».

Actes posteriors

Els divendres 28 de febrer, 6, 13, 20 i 27 de març i el 3 d’abril, a les 10.00 h, i el dimecres 8 d’abril a les 12.00 h, a les Peixateries Velles, espectacle d’animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

Exposicions

Del 17 al 25 de febrer, al Centre Cultural El Castell, exposició dels cartells de Carnaval que han participat al concurs de cartells, juntament amb el Carro de Morts del Carnestoltes.

Del 19 al 29 de febrer, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, XV Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2019.