El PSC de Reus es reuneix amb Tebas i recrimina al govern que no ho hagi fet

Han sol·licitat informació al Consejo Superior de Deportes i a La Liga | Es mostren sorpresos de ser els primers que s'hi reuneixen

El PSC de Reus s'ha reunit, aquest dijous, amb els màxims representants del Consejo Superior de Deportes i LaLiga per tal de conèixer «de primera mà» la situació del CF Reus Deportiu. Andreu Martín, portaveu socialista a l'Ajuntament de Reus, ha justificat aquesta visita atacant al govern de la ciutat; «vist que, aquí, la informació era escassa, confosa i una mica contradictòria —per part del govern municipal— vam demanar reunió amb el Consejo Superior de Deportes i LaLiga», ha etzibat Martín.

 

El PSC viatja a Madrid per informar-se sobre el CF Reus Deportiu

«Estem en un escenari molt confós, no sabem si l'alcalde i el regidor d'Esports s'han reunit amb l'empresa o no», ha criticat el portaveu del PSC. Afirma que «diuen que no», però que s'han publicat fotografies a les quals surten tan Carles Pellicer com Jordi Cervera i, a més, Marc Arza, el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme. Martín apunta que «sembla que siguin els regidors competents per parlar del tema. Martín fa referència al projecte dels nous propietaris del CF Reus Deportiu, que volien aixecar un centre comercial a l'Estadi Municipal. Tal com va explicar TarragonaDigital ahir mateix, la normativa no permet que això es faci realitat.

El portaveu socialista afirma que «ens va sorprendre, especialment a LaLiga, saber que érem els primers de la ciutat que hi anàvem», i afirma que Javier Tebas, president de l'estament, li va explicar que, en situacions similars, altres alcaldes o fins i tot presidents autonòmics s'havien reunit amb l'entitat que gestiona el futbol professional espanyol. Andreu Martín ha afirmat que van parlar amb Tebas de l'expulsió del club roig-i-negre del futbol professional, i li van transmetre la voluntat del PSC reusenc que, «si hi ha la possibilitat que en lloc de tres anys puguin ser un i La Liga accepti, no la recorri».

Mariano Soriano i Andreu Martín reunits aquest dijous | PSC Reus

 

El futur del CF Reus Deportiu segons el PSC

La reunió es va convocar des del grup municipal del PSC «per l'interès públic, objectiu, clar i evident que té el futbol», pels mateixos arguments que considera que hauria d'haver mogut fitxa el govern municipal. Amb tot, admet que es tracta tant d'un club privat, el CF Reus, com d'una entitat també privada, LaLiga, i que ambdues organitzacions han de defensar els seus interessos.

Malgrat tot, ha deixat anar, amb la confiança que Clifton Onolfo, nou propietari del CF Reus ho reculli, que «creiem que hi ha recorregut perquè la societat civil reusenca s'impliqui en una solució i crec que s'hauria de facilitar per totes les parts que tenen possibilitats de fer-ho». En aquest sentit, Martín apuntava que caldria deixar en el passat projectes personalistes com el que encapçalava Joan Oliver, responsable únic d'aquesta situació segons el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus.


Comentaris