Imatge aèria de l'institut Villablanca a Reus.

Una quarta residència de Reus registra un brot de Covid-19 amb prop de 140 afectats

Hi ha 138 positius dels quals 103 són usuaris i 35, professionals del centre

Nou brot de Covid-19 en un centre residencial de Reus. Es tracta de la quarta residència de Reus que registra un brot de coronavirus que, en aquest cas, afecta 138 persones. Es tracta del complex de salut mental Villablanca de l'Institut Pere Mata. Segons informa Cadena Ser i ha confirmat a aquest mitjà el departament de Salut de la Generalitat, dels 138 afectats 103 són usuaris i 35, professionals del centre.

Hauria començat fa una setmana i es treballa per reforçar els equips mèdics del centre. Mentrestant, la residència Maricel del complex de Villablanca es troba aïllada juntament amb els seus usuaris. Durant la primera onada de la pandèmia, el centre residencial ja havia registrat un brot que, aleshores, no havia arribat a aquest nivell d'afectació.

Quatre residències en dues setmanes

Es tracta de la quarta residència de la ciutat de Reus que registra un brot en les dues darreres setmanes. Fins ara s'havien detectat a centres residencials per a gent gran. La primera va ser la residència Ítaca-Fortuny, que fa dos dijous, el 22 d'octubre, registrava 55 casos positius entre els 52 residents i els tres professionals.

L'equipament va acabar sent intervingut per la Generalitat de Catalunya aquest diumenge passat. Les xifres s'havien arribat a situar en 54 positius dels 69 residents i 20 professionals dels 45 que hi ha a la plantilla. Unes xifres que ja havien anat a la baixa però que, a causa de la manca de personal, no van servir per evitar la intervenció pública segons s'informava el cap de setmana.

Dilluns passat es va conèixer el brot que hi havia a la residència de les Germanetes dels Pobres de la capital del Baix Camp. En aquell cas, i segons fonts pròximes al centre, els casos positius de Covid eren al voltant de la mitja dotzena entre residents, professionals i membres de la comunitat religiosa.

Per últim, aquest mateix dimarts s'ha conegut el brot a la residència Passeig Prim, amb 38 afectats. 32 són usuaris i els sis restants, professionals que treballen al centre. Es tractaria de pacients asimptomàtics detectats al setmana passada i arran dels quals, activant el protocol, ja s'haurien incrementat el nombre de respiradors.