Restauren el mural del Seguici Festiu de l'Ajuntament de Reus

El pas del temps l'havia deteriorat
Restauren el mural del Seguici Festiu de l'Ajuntament de Reus | Ajuntament de Reus

 

El mural del Seguici Festiu de l'Ajuntament de Reus tornarà a lluir aquesta setmana. Murals de Tarragona restaura, aquest dilluns, la peça pintada l'any 2009 a la façana posterior del consistori, entre els carrers del Metge Fortuny i d'Aleus. Sense que hagi de patir cap canvi, es tornarà a donar als elements festius l'esplendor que tenien i que el pas del temps havia malmès.

 

Obra de l'artista Trifon Maynou, el mural mostra els Nanos de Reus, i en concret els Xiquets, els Gegants Indis, els Moros, els Vitxets i els Negres, també el Carrasclet i el Drac com a representació del Seguici Festiu de la Ciutat. Situat en una zona amb força freqüència de pas, és una de les imatges icòniques del Seguici plasmades a les parets de Reus, i no és l'única. En aquest cas, és una de les entrades al barri de Santa Anna, molt concorregut per reusencs i visitants per la notable presència d'establiments de restauració i d'oci nocturn.

 

Façana del Mercat del Carrilet de Reus | Cedida

 

El Seguici Festiu de Reus, a les parets de la ciutat

L'Ajuntament no és l'únic edifici de Reus que presumeix de Seguici Festiu a les seves parets. També de titularitat municipal hi ha el Mercat del Carrilet on, a banda i banda, els mateixos Nanos Xiquets donen la benvinguda als seus visitants. Una imatge que podria desaparèixer en un futur no gaire llunyà si s'executa la reforma de l'espai, que podria suposar enderrocar-lo i tornar-lo a aixecar per adequar-se a les necessitats del futur equipament.

 

Imatge del mural dels Nanos i la Mulassa del carrer del Vent de Reus | Jordi Olària Gras

 

Fins llavors, els Nanos seguiran mantenint el protagonisme de l'exterior del Mercat. També els Nanos, en aquest cas el Xiquet i el Valencià, juntament amb la Mulassa, guarneixen un mur que tanca un solar en desús del carrer del Vent. Amb una imatge informal, amb ulleres de sol, i sobre els núvols, l'obra és, de nou, de Trifon Maynou i, en aquest cas, de Gasic Painter.

Més notícies de la categoria Reus