Reus instal·la senyalització al carrer per recordar les mesures de seguretat pel coronavirus

S'ha començat aquesta nit passada amb els carrers més transitats i s'anirà ampliant

La senyalització dels carrers de Reus s'adapta, a partir d'avui, a la fase 1 del desconfinament progressiu. Senyals verticals i pintura horitzontal recordaran, durant les pròximes setmanes, les recomanacions per moure's per la via pública mantenint les distàncies de seguretat.

«El govern fem un pas més per indicar aquesta responsabilitat», ha declarat Carles Pellicer, alcalde de la ciutat. Ho fa, segons s'ha detallat aquest dimecres, amb una nova senyalització que ja ha començat a pintar-se als carrers del centre de la ciutat aquesta nit passada.

La nova senyalització servirà per recordar les recomanacions de seguretat | Ajuntament de Reus

Senyals i passos de vianants indicaran com circular a peu

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha aclarit que el que es persegueix és «evitar que hi hagi un rebrot i que es propagui el virus». «Ajudar-nos a ser responsables i fer aquest exercici individual de mantenir les distàncies quan caminem per la via pública», afegeix.

A la pràctica, s'instal·laran senyals verticals als carrers més transitats començant pel centre i estenent-ho a tots els barris de la ciutat. Als senyals es recomanarà als vianants circular pel costat dret de les zones i carrers per a vianants i, en el cas dels carrers amb circulació de vehicles, fer-ho per la vorera dreta.

En la mateixa línia es pintarà, a alguns passos de vianants, el recordatori de mantenir les distàncies de seguretat. Tot plegat, engegat aquesta nit passada i pendent de les condicions meteorològiques per acabar d'implementar la mesura. «Entre aquesta setmana i la que ve ja deurem tenir molta part de la ciutat senyalitzada, però no depèn només de nosaltres», exposa Vázquez.

Aquesta senyalització tampoc compta amb un pressupost específic, «ja disposem de partides pressupostàries per a la senyalització de la ciutat; entra dins de la nostra feina del dia a dia». «Començarem pel centre i els carrers més transitats; no vol dir que senyalitzarem tots els carrers de la ciutat, però sí que volem que l'acció arribi a tots els barris de Reus», sentencia la regidora.

Alguns passos per a vianants incorporaran iconografia i missatges en aquesta línia | Ajuntament de Reus

El risc d'abaixar la guàrdia

«Estem encara en una situació de risc i, si no fem les coses bé, podem retrocedir», alerta Pellicer. En relació amb els dos primers dies de desescalada, ha destacat que hi ha hagut situacions o comportaments puntuals que no s'han ajustat a les circumstàncies actuals, però ha volgut remarcar també que «en general, la ciutadania s'està comportant, però no en tenim prou ni suficient».

Recorda que es mantenen les recomanacions de seguir «utilitzant mascareta, mantenint els dos metres i mantenint una higiene adequada», que si bé no són obligacions marcades, sí que són dinàmiques que el govern de Reus recomana especialment. Assegura, de fet, que «les distàncies són bàsiques perquè puguem erradicar el virus, i en una comunitat com la nostra és complex de gestionar». Per això ha volgut tornar a insistir que «si no fem les coses ben fetes, no avançarem adequadament».

"DEP: Consternació a Reus per la mort de Joan Cabré, històric forner" "Cinc espais museístics de Reus es podran visitar virtualment"