GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Solemne Processó del Silenci, protagonista del Dijous Sant a Reus

La Solemne Processó del Silenci començarà a les 23.00 hores i durant el dia també es faran diferents ofrenes florals a les parròquies de la ciutat
Imatge de la Processó del Silenci 2018 a Reus | Laia Solanellas
 

Avui, Dijous Sant 18 d'abril, segueixen els actes relacionats amb la Setmana Santa a la ciutat de Reus. En aquesta ocasió, es podran fer diferents ofrenes florals a algunes de les parròquies de la ciutat durant el dia. D'altra banda, l'acte més destacat del dia d'avui és la Solemne Processó del Silenci. 

 

Ofrenes florals i de clavells a les parròquies de la ciutat

Durant el Dijous Sant, la parròquia de Sant Bernat Calbó estarà oberta de 9.00 hores a 13.00 hores perquè tots els confrares i devots puguin fer ofrena de clavells, de color vermell i blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim.

 

De 10.00 hores a 19.00 hores tindrem temps per visitar i fer ofrenes florals a la venerada  imatge del Sant Crist de la Creu a la parròquia de Sant Joan Baptista. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament de demà. 

 

A partir de les 10.00 hores i fins a les 22.45 hores, al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, es podrà fer una visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. A les 20.00 hores hi haurà els oficis de Setmana Santa.

 

La Solemne Processó del Silenci

Abans que comenci la Solemne Processó del Silenci a les 22.00 hores es farà una concentració i es recolliran les atxes a la Parròquia de Sant Francesc d'Assís. Més tard, a les 22.45 hores, es farà l'entrega de l'Estendard a tres confrares membres de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari amb motiu del seu 75è aniversari. Tot seguit, la Confraressa Major Helena Martra i Mercadé dipositarà, als peus de Nostre Pare Jesús del Calvari, una arqueta amb els noms dels confrares difunts des de l’any fundacional de 1944.

 

Finalment, a les 23.00 hores, sortirà la Solemne Processó del Silenci que seguirà el següent recorregut: començarà al carrer de Misericòrdia i seguirà pel raval de Robuster, passarà pel carrer del Fossar Vell, pel carrer Major, per la plaça del Mercadal, carrer Monterols, plaça del General Prim, carrer Llovera, carrer Prat de la Riba i acabarà amb una pregària l’interior de la Parròquia de Sant Joan Baptista.