Quatre projectes dels Pressupostos Participatius de Reus del 2018 encara no han vist la llum

S贸n la reubicaci贸 del transformador del barri Immaculada, la creaci贸 d'un parc per a fam铆lies, el tancament de la pla莽a del Seguici Festiu i la creaci贸 d'una zona infantil al barri Monestirs

A tan sols quatre mesos de tancar l'any 2019 i començar el 2020, hi ha projectes dels Pressupostos Participatius de l'any 2018 a Reus que encara no han vist la llum. Dels catorze projectes finalistes, n'hi ha quatre que encara no s'han acabat. Aquests són els projecte de reubicació del transformador del barri Immaculada, la creació d'una zona per a famílies al parc del Roquís, al Polígon Agro Reus, el tancament de la plaça Seguici Festiu, al passeig de Misericòrdia, i la creació d'una zona infantil al barri Monestirs.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La resta de projectes ja estan finalitzats i alguns s'han enllestit en les darreres setmanes. 脡s el cas del projecte d'habilitar els parcs de Reus amb elements de joc adaptats per infants amb mobilitat redu茂da.  Un any despr茅s de la seva aprovaci贸, el passat 20 d'agost es va executar l'adequaci贸 d'aquesta dotzena de parcs de la ciutat. Aquesta iniciativa estava catalogada com un dels projectes grans, tenia un pressupost de 100.000 euros i va rebre 514 vots. L'objectiu del projecte era fer un pas m茅s a la inclusi贸 i adaptar les zones de joc infantil a nens i nenes amb mobilitat redu茂da.

Per una altra banda, aquest estiu s'ha obert al p煤blic elremodelat parc d'脌ngel Guimer脿 de Reus, situat al barri dels Poetes. El projecte va n茅ixer per donar resposta a les demandes del ve茂ns i ha comportat tres millores importants. En primer lloc, s'ha ampliat el tancament del parc per tal de privar-ne l'accessibilitat en l'horari nocturn, que a partir d'ara estar脿 prohibit.

Estat del parc d'脌ngel Guimer脿 despr茅s de la seva remodelaci贸.
Estat del parc d'脌ngel Guimer脿 despr茅s de la seva remodelaci贸. | Cedida

La segona mesura ha estat la millora de les prestacions de la zona de jocs infantils, reorganitzant els diferents m貌duls existents i paviment les zones amb cautx煤 per millorar la seguretat dels infants. La darrera mesura ha servit per eliminar les zones opaques, desbrossant gran part de les zones vegetals m茅s opaques, dotant aix铆 de millor visibilitat i seguretat tot el parc.

Quatre projectes pendents dels Pressupostos Participatius 2018

A hores d'ara, dels catorze projectes dels Pressupostos Participatius del 2018 n'hi ha quatre que per diversos motius no han vist la llum. Un dels m茅s importants 茅s la reubicaci贸 del transformador el猫ctric situat al barri Immaculada. Catalogat amb un dels projectes grans, compta amb un pressupost de 150.000 euros, s'havia de comen莽ar a enllestir al mes de juny i havia de tenir una durada aproximada de tres mesos. No obstant aix貌, encara no hi ha indicis de cap moviment tot i haver-se adjudicat el projecte a l'empresa Elecnor SA al maig. 

Segons explica la presidenta de l'Associaci贸 de Ve茂ns del Barri Immaculada, Esperanza Torrijos, 芦l'empresa encara est脿 en fase de redactar l'informe de seguretat禄, per tant encara desconeixen quan comen莽aran les obres per traslladar aquest transformador el猫ctric. Aquesta iniciativa 茅s una de les que encara no s'han efectuat tot haver passat gaireb茅 un any de la seva aprovaci贸 i ser una de les m茅s reivindicades. 

Part projecte del Parc del Roqu铆s amb zones esportives i de jocs | TarragonaDigital.com

Un altre projecte dels pressupostos 茅s la creaci贸 de la zona per a fam铆lies al parc del Roqu铆s, al Pol铆gon Agro Reus. Les obres es van iniciar el passat 7 de juny i aquest projecte es dividir脿 en tres fases. Encara que estava previst que els treballs comen莽arien, almenys, al mes de mar莽 i acabarien durant el juny, finalment ha sigut al contrari i la primera fase s'ha iniciat al juny.

Amb un pressupost de 150.000 euros aquest projecte va comen莽ar a veure la llum a principis del mes de juny de la m脿 de l'empresa Construccions Ja茅n Vall茅s SL, amb un termini d'execuci贸 de tres mesos de la primera fase. Les fases dos i tres s'executaran en un futur i preveuen que es portaran a cap tasques d'instal路laci贸 de jocs infantils, mobiliari urb脿 i l'adequaci贸 de les instal路lacions de reg, llum i fonts.

Finalment, tamb茅 resten pendents dos projectes m茅s. Un d'ells 茅s el projecte del tancament de la pla莽a del Seguici Festiu del passeig Miseric貌rdia, adjudicat aquest mes d'agost a l'empresa Bosir SA per un import de 26.071,81 euros i amb un termini d'execuci贸 de tres mesos. L'obra respon a la demanda ve茂nal, i s'executa com a continu茂tat a les obres de tancament de la pla莽a de la Festa Major. Per una altra banda, l'altre projecte correspon a la creaci贸 d'una  zona infantil al barri Monestirs  que est脿 a l'espera de qu猫 s'executin les obres d'adequaci贸 del carrer de Miami. 

Imatge de la remodelaci贸 del barranc de l'Escorial, situat al Barri Montserrat
Imatge de la remodelaci贸 del barranc de l'Escorial, situat al Barri Montserrat | Ajuntament de Reus

 

  

Els Pressupostos Participatius 2018 han finalitzat deu projectes

Els deu projectes dels Pressupostos Participatius 2018 que s'han finalitzat s贸n els seg眉ents: l'habilitaci贸 d'un espai familiar al Centre C铆vic Ponent, la pavimentaci贸 de la pla莽a Bisbe Brau, la instal路laci贸 de desfibril路ladors als Centres C铆vics Municipals, la millora de la senyalitzaci贸 de camins i els seus enlla莽os, la finalitzaci贸 del tancament de la pla莽a de la Festa Major, la instal路laci贸 d'un parc infantil al barri Montserrat, la il路luminaci贸 dels passos de vianants de l'Avinguda Pa茂sos Catalans, la reestructuraci贸 de l'espai p煤blic i viari de l'acc茅s al CEIP la Vitxeta, l'arranjament del barranc de l'Escorial del Barri Montserrat i la instal路laci贸 d'elements adaptats per als nens i nenes amb mobilitat redu茂da als parcs de la ciutat.

Quins s贸n els projectes dels Pressupostos Participatius del 2019?

Els Projectes Participatius del 2019 compten amb  13 projectes diferents que, gr脿cies al vot de la ciutadania reusenca, es faran realitat. Els 750.000 euros destinats a les diverses iniciatives presentades pels reusencs i reusenques es repartiran en quatre grans projectes i nou petits projectes. Els quatre grans projectes s贸n: millores al parc de la pla莽a d'Antoni Correig i Mass贸 (120.000 euros), millores a l'espai de La Palma: sala polivalent i exterior (120.000 euros), Reus ciutat inclusiva (150.000 euros) i la il路luminaci贸 del carrer d'Astorga (60.000 euros).

Pel que fa als petits projectes, aquests s贸n: l'adaptaci贸 de les escoles bressol amb elements per a infants amb capacitats diferents (50.000 euros), desfibril路ladors per als poliesportius lleugers de la ciutat (6.000 euros), insonoritzaci贸 de la sala del Centre C铆vic Ponent (25.000 euros), fonts a les zones p煤bliques (50.000 euros), ampliaci贸 del parc infantil del Parc de Sant Jordi (30.000 euros), posar rajoles-guia a les voreres i als passos de vianants (50.000 euros), millores al parc del Trenet (25.000 euros), creaci贸 d'un banc de recursos per entitats i col路lectius (50.000 euros) i contenidors per a dipositar cigarretes per la ciutat (10.000 euros). 

Millorar la sala polivalent i l'exterior de Palma 茅s un dels projectes dels Pressupostos Participatius 2019 | Miguel Cabrerizo