Veïns del Mas Vilanova es queixen del col·lapse circulatori a les hores d'entrada i sortida del Pare Manyanet

La problemàtica ja fa anys que va i asseguren que, després de denunciar-ho reiteradament, la Guàrdia Urbana no ha actuat

Els veïns i veïnes del barri Mas Vilanova de Reus denuncien el caos circulatori que s'origina al voltant de l'escola Pare Manyanet. Concretament, es queixen dels «conductors i conductores incívics que no respecten els guals, aparquen damunt de la vorera, a la rotonda, als passos de vianants o a qualsevol espai, per petit que sigui, on càpiga el vehicle». El veïnat també es queixa que aquesta problemàtica ja fa anys que existeix però la Guàrdia Urbana no ha actuat per tal de posar-hi solució. 

Segons denuncien els veïns, aquest caos de vehicles provoca que els mateixos veïns tinguin problemes a l'hora de treure els seus vehicles dels pàrquings, ja que, els cotxes dels conductors que acompanyen els infants a les escoles obstrueixen les sortides de pàrquing i els guals. «Aquesta situació ha provocat enfrontaments entre les famílies i el veïnat, així com accidents» afirmen des de l'Associació de Veïns Mas Vilanova.

El caos no només es produeix els dies que hi ha col·legi 

A més, com que l'activitat del pavelló annex a l'escola no s'atura durant els caps de setmana, aquesta situació circulatòria també es produeix fora dels dies lectius i, durant el cap de setmana, la problemàtica persisteix. «No podem accedir als nostres habitatges en condicions segures cap dia de la setmana» lamenten.

S'ha de tenir en compte que, des de fa uns anys, en diverses zones escolars de la ciutat es van habilitar els espais de 'kiss and go', zones davant de les escoles perquè les famílies que acompanyin als petits a les escoles aturin els seus cotxes, facin un petó als infants abans que marxin cap a l'escola. Una vegada els infants han baixat del cotxe, l'adult marxa amb el seu cotxe. El Pare Manyanet és una de les zones on es van habilitar aquests espais de 'kiss and go', però tot i això, els veïns segueix queixant-se del trànsit que es genera.

Denuncien la falta d'accions de la Guàrdia Urbana

D'altra banda, el veïnat també es queixa que, després de denunciar aquesta situació diverses vegades, la Guàrdia Urbana de Reus no ha realitzat cap acció contundent i, segons els veïns, permeten tota mena d'infraccions. La Guàrdia Urbana només s'atura a primera hora del matí per multar els veïns i veïnes que s'obliden de treure els seus vehicles de les zones habilitades de càrrega i descàrrega. A més, aquests carrils de càrrega i descàrrega «es fan servir de forma totalment caòtica, no respectant la finalitat del mateix». 

Els veïns de Mas Vilanova es reuniran per estudiar mesures que poden prendre | Jordi Olària Gras

L'Associació de Veïns es planteja dur a terme accions pel seu propi peu 

Des de l'Associació de Veïns, informen que es convocarà una assemblea per estudiar les accions que ha de realitzar per tal de posar fi a aquesta situació i, segons informen, no descarten tallar puntualment, sense avisar prèviament, el carrer de l'escola Pare Manyanet en hora punta, de tal manera que els conductors que acompanyen els infants al col·legi no puguin accedir-hi i «provin la seva pròpia medicina, no podent arribar a l'hora a casa seva, o a l'escola, o a la feina, o estar una bona estona al vehicle sense moure's». 


Comentaris