La realitat del vídeo viral que ha fet saltar totes les alarmes a Reus

La situació actual ha provocat tota mena d'especulacions que, per ara, no s'han confirmat

 

Des d'aquest dimarts circula, a xarxes socials com Facebook o de missatgeria com WhatsApp, un vídeo que ha fet saltar les alarmes a alguns espais de Reus. Es tracta de les imatges d'un equip d'operaris dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp que treuen el cos sense vida d'una persona al carrer de Vila-seca, al barri d'Horts de Miró. La situació actual, d'estat d'alarma per l'emergència sanitària, ha fet brotar especulacions de tota mena.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Els operaris de la funerària municipal surten, al vídeo, equipats amb vestits de protecció, fet que ha provocat tota mena de teories sobre la causa de la mort. Una d'aquestes és que la persona en qüestió podria haver sigut víctima de la Covid-19, el coronavirus, una situació que, actualment, no es pot corroborar.

 

El fet que facin servir aquests equips de protecció no implica que hi hagi cap indici de coronavirus, sinó que es tracta dels protocols establerts actualment. És per això que, també quan es produeix una mort per altres circumstàncies, els treballadors de la funerària, com ho fan també els serveis d'emergències, duen aquesta vestimenta. Serà quan s'hagi fet l'autòpsia del cos que es podrà confirmar la causa de la mort, però fins llavors i pel que s'ha pogut saber, no hi ha indicis que apuntin al coronavirus.

 

Mor una menor d'edat al centre de Reus

Una situació semblant s'ha viscut, també aquest dimarts, al carrer del Sol de Reus, al barri del Carme. Hi ha mort una menor d'edat, que segons els veïns tindria quinze anys, en el que els serveis d'emergència han catalogat de mort biològica, que implica l'absència de violència. De fet, la jove va entrar en una aturada cardiorespiratòria de la qual els serveis d'emergència no la van poder salvar.

 

Els operatius del SEM van arribar-hi equipats amb el material que marca el protocol, motiu pel qual tant al carrer com al barri van començar a córrer els rumors i la inquietud. De nou, no serà fins que es coneguin els resultats de l'autòpsia que es podrà determinar si la Covid-19 haurà tingut alguna implicació en el traspàs de la jove.