El nombre de visites escolars i familiars augmenta al Gaudí Centre de Reus

Un 16% de les visites escolars venen de Reus, però un 32% ho fan des d'arreu de Catalunya
Augmenta el nombre de visitants del Gaudí Centre | CEDIDA

 

Un any més, el Gaudí Centre es posiciona com a referent en les visites escolars que es realitzen a la demarcació. Aquest espai permet que els visitants coneguin, des d’un punt didàctic i pedagògic, l’obra i la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Cal remarcar que les dades de visitants provinents de les escoles al Gaudí Centre han augmentat durant el curs 2017-2018, respecte a l’any anterior. Així doncs, la xifra d’escolars s’ha mantingut a l’alça amb un total de 5.638. A més, el nombre de grups visitants també ha augmentat a un total de 194, en comparació als 185 de l’any anterior.

Per tant, aquestes dades representen l’interès que continua despertant el programa didàctic que proposa el Gaudí Centre per a grups d’infantil, primària i secundària dels centres d’ensenyament.

Procedències dels grups al Centre Gaudí

En relació a les procedències, els grups que provenen d’escoles es divideixen en diferents percentatges. Per un costat, els grups que vénen de Reus representen un 16% del total, mentre que un 32% provenen d’altres indrets de Catalunya. A més, un 8% dels grups vénen d’Espanya, i un 44% són estrangers.

D’altra banda, un 74% del total d’alumnes catalans procedeix de les comarques de Tarragona, un 15% de les comarques de Barcelona i un 11% de Lleida i dels voltants. També s’han incrementat el nombre d’escolars espanyols, dels quals hi destaquen els procedents del País Basc i València. A més, el grup d’escolars que provenen de l’estranger és el més gran al centre, amb un total de més de 2.500 visitants.

Visites familiars al Gaudí Centre

El Gaudí Centre torna a organitzar cada segon diumenge de mes les visites familiars «Observem, escoltem i toquem en família». Aquestes visites van dirigides a famílies amb nens d’entre quatre i dotze anys. A més, tenen l’objectiu que tant petits com grans descobreixin la vida i obra de Gaudí d’una manera més dinàmica.

La visita acaba amb un taller de manualitats relacionat amb l’obra de l’arquitecte. Aquest tipus de visita es va iniciar el 2016 amb un total de 53 participants. Cal destacar que, des del passat mes de juny fins ara, ja han participat 126 persones.

Procedències de les famílies al Gaudí Centre

Les famílies que provenen del municipi de Reus representen un 42% dels participants, les que vénen de les comarques de Tarragona un 30%, les de Barcelona un 16% i les que vénen de la resta de Catalunya un 3%.  El 9% restant correspon a visitants espanyols i europeus.

Per a la temporada d'estiu, les visites familiars del segon diumenge de mes s'ofereixen en castellà amb per tal que les famílies que es troben estiuejant a la Costa Daurada puguin gaudir de les activitats.

"Reus s'adhereix a un programa per a malalts de Crohn i colitis ulcerosa" "Comencen obres de millora al camp de futbol La Pastoreta de Reus"