Fa anys que Aigües de Reus ofereix un paquet d'activitats al voltant de la gestió i la cultura de l'aigua i l'any passat van passar per les seves instal·lacions un total de 4.388 alumnes. La majoria dels participants són estudiants de primària, secundària i batxillerat, però també sol·liciten la visita a les instal·lacions centres universitaris, centres cívics i CAP de la ciutat.
En les seves activitats, Aigües de Reus mostra la importància de l'aigua i com és un recurs escàs, així com la gestió que se'n fa a la ciutat i quines són les infraestructures més importants perquè els alumnes prenguin consciència de l'aigua.
Paral·lelament, enguany l'empresa municipal també treballa en la remodelació de l'Espai Aigua per actualitzar el projecte educatiu, els continguts i la presentació de les seves propostes. De moment, una quinzena de centres educatius ja han reservat alguna de les activitats.
Les activitats d'Aigües de Reus
La visita a les instal·lacions de l'EDAR i l'ETAP és una de les activitats que genera un major interès. Allí es visita la potabilitzadora d'aigua per donar a conèixer el funcionament dels sistemes que proporcionen aigua a la ciutat. També s'explica la seva procedència, la captació, l'emmagatzematge i el consum per part dels reusencs i reusenques. Enguany, en aquesta visita també es podrà accedir a l'antic laboratori, recentment remodelat i adaptat per acollir activitats formatives.
A l'EDAR els alumnes, principalment de Primària, ESO i batxilerrat, descobreixen els processos de depuració de l'aigua, les infraestructures i la gestió i altres curiositats d'aquest recurs. Es tracta d'una visita que es replantejarà amb un nou projecte. Totes dues visites també compten amb l'Espai Aigua, una zona per reflexionar sobre els usos d'aquest recurs, entre d'altres.
Paral·lelament, Aigües de Reus també desenvolupa tallers a les aules. 'Els carrers de l'aigua', una activitat itinerant per a alumnes d'Infantil i Primària que mostra el sistema de transport i gestió de l'aigua a la ciutat. D'altra bamda, una sessió de contacontes, 'La revolució de les aixetes' per conscienciar l'alumnat sobre l'ús de l'aigua, i finalment una activitat que permet conèixer el cicle urbà de l'aigua.
Finalment, 'Un passeig viu' és una activitat a la Boca de la Mina a través de sis activitats que ofereixen una perspectiva àmplia dels usos de l'aigua.