L'Ajuntament de Reus lidera la classificació catalana pel seu compromís amb la transformació digital

El Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga el màxim guardó, compartit amb Lleida, en termes de digitalització i Govern obert

  • Reus i Lleida compten amb la gestió més destacada entre els sis guardonats a la categoria -
Publicat el 03 de juliol de 2024 a les 12:56

L'Ajuntament de Reus lidera la classificació en transformació digital i govern obert de la IX edició dels Reconeixements Administració Oberta que atorga anualment el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Els guardons destaquen el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública. La ciutat de Reus encapçala la classificació, en aquesta IX edició, en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants, empatada amb Lleida, amb 89 punts sobre 100.

Aquest reconeixement públic avala la línia de treball de la institució reusenca en els últims anys d’obertura cap a la ciutadania i foment de les relacions electròniques. Des de la primera edició dels premis, Reus ha estat en el top 10 de la seva categoria. 

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació, Montserrat Flores, destaca que “és un gran reconeixement a la feina feta durant molts anys de l'equip humà que tenim a l'Ajuntament de Reus i dels diferents equips de govern que sempre hi han apostat fermament. Som conscients que ens queda molt camí per construir i reptes per continuar avançant com a administració capdavantera en serveis digitals al servei i en benefici de la ciutadania”.

Servir d'exemple a altres administracions

Flores ha recollit el guardó en l’acte que s'ha celebrat, aquest dimarts 2 de juliol, al Teatre Auditori de Salou, i que ha comptat amb la presència del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Realp; la presidenta de Localret i vicepresidenta de l’AOC, Pilar Díaz; l’alcalde de Salou, Pere Granados i el director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Per atorgar aquestes distincions, l’AOC analitza els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables amb l’objectiu de posar en valor la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

La metodologia utilitzada per calcular el grau de maduresa digital de l'administració local analitza dades de qualitat i contrastables per avaluar més de 30 indicadors de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta per garantir la transparència i la qualitat de la informació.