Al consistori no li surten els números segons l'interventor municipal

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona recorda que, segons aquest informe, no s'estan complint els objectius que marca la llei

Publicat el 01 d’octubre de 2013 a les 17:23
\"\" L'Ajuntament de Tarragona, contra les entitats financeres que desnonen Foto: ACN

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona denuncia que l’informe de l’interventor del consistori «evidencia moltes mancances i mala gestió per part de l’equip de Govern que hauria de fer cas del document per solucionar els problemes econòmics».
 
En el ple d'aquest dilluns, CiU va aprovar el compte general però no la gestió política ja que considera que «el compte és una radiografia econòmica real de tal i com va l’Ajuntament». Segons aquesta formació, el document de l’interventor identifica símptomes, diagnostica patologies i proposa un tractament. L’informe conclou que «l’Ajuntament de Tarragona gasta més del previst i ingressa menys diners dels pressupostats». 
 
Aquesta equació fa incrementar el deute del consistori i el dèficit en el seu conjunt. 
Convergència i Unió també destaca que l’interventor parla d’una manca de control a les empreses mixtes. Considerant que són les empreses més rendibles, que tenen un partner privat, no es pot permetre aquesta situació en detriment de l’interès general. A més, s’afegeix des de CiU, les empreses poden escollir qui les audita però en canvi opten per no informar a l’interventor. 
 
Igualment s’assenyala que si s’ha optat per fer un discurs de transparència, donant suport a les aprovacions de les lleis corresponents tant a Madrid com a Catalunya, i també en l’àmbit local, és imprescindible tenir les dades reals de totes les empreses i sumar-se a aquest exercici real de transparència. 
 
Des de CiU és qualifica com «a il·lògic i del tot injust el fet que s’apliqui la llei quan es tracta de reduir els sous als funcionaris però no es tingui en compte el Reial Decret que insta a rebaixar les nòmines dels alts directius». Per exemplificar això CiU diu que «l’empresa SMHAUSA, que obté beneficis, s’aplica un sistema i a Espimsa, empresa ruïnosa però amb els sous més alts de tot l’Ajuntament, no es rebaixen sous als qui més cobren». Per tot això i sota el parer de Convergència i Unió, «el govern fa una aplicació discriminatòria». 
 
Sobre la futura creació de l’Agrupació d’Interès Econòmic que fusionaria diverses empreses municipals, CiU considera que l’equip de Govern ha anteposat l’interès personal i de partit per mantenir una estructura orgànica i de nou proposant el sistema de diverses gerències. D’aquesta manera, afegeix la formació nacionalista, si el proper 1 de gener entra en vigor la Ley de racionalización y sostenibilidad de la administración local, hauran de desmuntar les empreses municipals que tenen pèrdues o municipalitzar-les que seria agreujar encara més el problema perquè costaria molts més diners.

L'equip de Govern nega la manca de control de les empreses públiques

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Perez, ha recordat que «és falsa la manca de control de les empreses públiques i mixtes. Totes elles estan subjectes a auditories externes degudament fetes i presentades».
 
Pel que fa a l'Agrupació d'Interès Economic (AIE) de les empreses públiques, Pérez assegura que es posarà en marxa quan vulgui CiU i nomeni els seus representants per formar-ne part. La voluntat de l'equip de Govern és constituir-la.