La seva feina, principalment, ha estat remodelar la carrosseria, instal·lar gàbies d'alumini adaptades per als animals, així com també un sistema de refrigeració per tenir-los en condicions a l'interior, especialment a l'estiu. El treball dels alumnes s'han allargat durant dos cursos.
"Treballar en un projecte real el contingut del mòdul els resulta molt més motivador"
"Hem pogut alinear voluntats: una furgoneta aturada que hem reparat, la K9 que tenia necessitats i l'Institut Montsià ", ha apuntat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que es tractava d'un vehicle amb encara força vida útil per davant i que els sabia greu haver de desballestar.En aquesta mateixa línia, el director del centre, Carles Añó, ha subratllat que el projecte encaixa dins de "l'ecosistema d'innovació" de l'institut d'una forma "exemplar", integrant elements fromatius d'emprenedoria i la participació d'un soci institucional, com en aquest cas l'Ajuntament.
"El resultat ha estat tan bo que algú podria pensar que seria una sortida professional modificar vehicles", ha apuntat Añó. Especialment, ha remarcat, ha possibilitat la millora de la formació dels estudiants amb "projectes reals i amb utilitat per a la comunitat".
"Treballar en un projecte real el contingut del mòdul els resulta molt més motivador", ha certificat el professor de projecte de l'Institut Montsià, Joan Garriga.