Alumnes de Reus crearan una imatge per a la convocatòria de minuts de silenci per violències masclistes

Estudiants de l'Escola d'Art i Disseny idearan una imatge gràfica per ajudar a conscienciar sobre la violència de gènere

S'ofereixen cicles formatius de grau superior d’arts plàstiques i disseny
S'ofereixen cicles formatius de grau superior d’arts plàstiques i disseny | Ajuntament de Reus
04 d'octubre de 2024, 16:04
Actualitzat: 16:04h

Un grup d'alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus ha visitat aquest divendres, 4 d'octubre, el Casal de les Dones, amb motiu de la col·laboració establerta entre l'Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament i el centre per a la creació de la imatge gràfica del minut de silenci que es convoca per cada dona assassinada per violència masclista a l'estat espanyol.

L'objectiu de la visita ha estat conèixer, in situ, l'espai i l'activitat que es fa en aquest equipament municipal per disposar del coneixement suficient per treballar la creació de la imatge. Durant els mesos d'octubre i novembre, està previst que l'alumnat que cursa el mòdul de Recursos Gràfics i Tipogràfics del segon curs del CFGS d'Infografia 3D treballi, de forma individual i amb l'assessorament del professorat, en aquest projecte.

Posteriorment, es presentaran els treballsal consistori, que triarà una de les propostes, la qual es convertirà en la imatge del minut de silenci. L'autor/a de la proposta guanyadora rebrà una gratificació per la feina feta. Així mateix, la programació amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, inclourà la presentació pública d'aquesta imatge, que també s'integrarà en el cartell.

"Quan vaig decidir convocar un minut de silenci per cada dona, no em podia imaginar que gairebé cada setmana caldria fer-ho; actualment, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 34 en 2024”, lamenta regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez. Amb tot, valora molt positivament la col·laboracióperquè és una manera d’incidir en la “filosofia de generar complicitat amb els diferents agents, entitats i institucions de la ciutat i conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica".

Arxivat a