Aquest any sí, Sant Jordi

Una trentena de novetats d'autors locals protagonitzaran una diada amb restriccions a causa de la pandèmia

Publicat el 22 d’abril de 2021 a les 08:00
Malgrat la pandèmia, les restriccions de mobilitat i la improvisació en l'organització, la fira del llibre i la rosa arribarà aquest Sant Jordi -el dia que li toca per calendari-. Amb una baixada previsible de les vendes respecte a 2019, llibreters i floristes seran els únics protagonistes d'aquesta jornada, que s'ha avançat en alguns punts per garantir que no hi hagi aglomeracions.

A Tarragona, sis parades de venda de llibres i tretze de venda de roses s'instal·laran a la coca central de la Rambla Nova, concretament entre el Monument als Herois de 1811 i el carrer Adrià. Serà un format semblant al del 23 de juliol de 2020: espai d'accés delimitat per tanques, vigilància d'aforament, control de temperatura i gel hidroalcohòlic per a les mans. Donat que encara està vigent el confinament comarcal, és probable que no es vegin imatges com les d'anys anteriors amb riuades de gent amunt i avall de la Rambla.

[noticia]37622[/noticia]

Queixes veïnals i de comerciants

Si bé llibreries i floristeries podran ubicar també una parada davant dels seus establiments, aquesta mesura no estava confirmada fins ahir mateix. Els llibreters han protestat aquests dies davant la manca d'informació per part de l'Ajuntament en aquest sentit. Una queixa que se suma a la d'associacions de veïns de barris perifèrics, com és el cas de Bonavista, que lamenten que enguany no s'hagi aprofitat per descentralitzar la festivitat -com ja ha passat amb les festes majors- i que no s'hagi autoritzat la instal·lació de parades en places dels diferents barris, tal com era habitual en diades anteriors. Tampoc no hi podran ser les entitats socials i culturals de la ciutat, que des de 2019 no poden ser presents en aquesta diada.

Signatures previstes

Les dues llibreries locals, Capona i Adserà, estan fent aquesta setmana el 5% de descompte habitual per a la jornada de Sant Jordi. Sí que seran exclusives per al divendres les signatures dels autors. Per la banda de la llibreria Adserà, entre les 11 i les 12 del migdia signarà el seu Mi vida con el bicho Steffi Mallebrein. A la tarda, entre dos quarts de 6 i dos quarts de 7, Núria Freixa estarà disponible per parlar amb els lectors d'Una de fantasmes. Tot seguit, encara a la mateixa parada, Auda Gascon signarà Nikola Tesla i els homes que estimaven els coloms fins a dos quarts de 8; mentre que fins a dos quarts de 9 hi serà Carles Baches, amb Fent camí tarragoní. A la segona taula de la mateixa llibreria, a dos quarts de sis començarà a signar Emilia Privat el seu En tiempos oscuros. A dos quarts de set, Joaquim Biendicho signarà M.

Pel que fa a la parada ubicada per la llibreria La Capona, d'11 del matí a 12 del migdia hi haurà Josep Maria Seró Domènech amb Pelacanyes'Pic. Tot seguit Emilia Privat signarà també el seu En tiempos oscuros, fins a la una, hora en què li tocarà a Alfons Cama, per El silenci dels botxins. Ja a les cinc de la tarda, Josep Gironès signarà exemplars de La doble mort d'un anarquista. A les sis, Teresa Duch signarà La llum de l'impostor, mentre que des de les set fins a les vuit del vespre l'últim serà David Solé i Torné amb Cuintes i Les espècies. Cuina de les sensacions.

Les novetats locals d'aquest 2021

Aquest Sant Jordi hi ha més d'una trentena de novetats d'autors locals. Són llibres sobre totes les temàtiques, que majoritàriament es podran trobar a les parades instal·lades a la Rambla Nova. Un dels que se n'està parlant més és Napalm al cor, de Pol Guasch, mentre que el 90è aniversari de la Segona República espanyola ha generat també un parell de títols: Tarragona. La Segona República (Jordi Piqué i Blanca Gas) i De falles a pires (Magí Benito). Destaca alhora el llibre de la periodista Danae Boronat -No las llames chicas, llámalas futbolistas-. Tot seguit fem un recull de les novetats:

- Napalm al cor. Pol Guasch. Editorial Anagrama.
- Nikola Tesla i els homes que estimaven els coloms. Auda Gascón. Cossetània Edicions.
- Tarragona. La Segona República. Jordi Piqué i Blanca Gas. Editorial Efados.
- Fent camí tarragoní. Carles Baches. Drudis i Virgili Editors.
- M. Joaquim Biendicho. Arola Editors.
- El antropoide. Fernando Parra. Candaya.
- Mi vida con el bicho, superar el cáncer de mama. Steffi Mallebrein. Anaya Multimedia.
- En tiempos oscuros. Emilia Privat. Editorial Maluma.
- Què li passa a l'Elna? Montse Cervera i Joan Turu. Mosaics.
- Una de fantasmes. Núria Freixa. Neopàtria.
- Piscina poesia. Diversos autors. Piscina, un petit oceà.
- Una vida incurable. Carlos Hugo Preciado. Editorial Silva.
- Una bomba al jardí. Olga Xirinacs. Stonberg.
- Nexo, el secreto del amor. Jorge Muñoz. Autoedició.
- Nocturnalia. Joel Santamaría. Editorial Espasa.
- La llum de l'impostor. Teresa Duch. Terra Ignota Edicions.
- El llarg silenci dels botxins. Alfons Cama. Editorial Trípode.
- Canción bajo el agua. Fàtima Beltran. Editorial Espasa.
- Cassandra. Roser Vidal. Quòrum.
- De falles a pires. Magí Benito. Editorial Silva.
- Un passeig per la il·lustració. Salvador de Brocà. Arola Editors.
- Jo només il·lumino la catalana terra. Necrocatalanomicón. Valero Sanmartí. Males Herbes.
- Tsunami. Albert Pijuan. Angle.
- El meu sud. Mirades mòbils des del tren. Daniel Gil. Petròpolis.
- Sutura. Dolors Miquel. Pagès Editors.
- El joc de Venus. Pere Rovira. Proa.
- Meleta de romer. Gessamí Caramés. Cossetània.
- bReus i Eròtiques. Reusenques de Lletres. Arola Editors.
- La vista als dits. Joan Todó. LaBreu.
- Les closques. Laia Viñas. L'Altra.
- Casa Navàs i el modernisme de tota la província. Josep Maria Buqueras. Triangle Books.
- No las llames chicas, llámalas futbolistas. Danae Boronat. Planeta.

[plantillasantjordi]