El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat partidari que el sector de l'oci de nocturn reobri portes a partir de l'11 de febrer. Ho ha dit en una entrevista a l'ACN, en què ha assegurat que «va sortir aquesta data. És un sector que ha estat molt castigat. Sempre en aquesta inestabilitat en què ens movem, penso que hem d'anar obrint tots els entorns».
En aquest sentit, Argimon considera que tampoc s'hauria de mantenir el passaport Covid per accedir a discoteques i bars musicals, una qüestió que la directora de CatSalut, Gemma Craywinckel, no va descartar aquest dijous. El conseller de Salut creu que «si acabem decidint que aquesta capa de seguretat amb la variant òmicron ja no ho és tant, no ho serà ni per a l'oci nocturn, ni la restauració ni els gimnasos».
Tot i la seva inclinació a la reobertura de discoteques i sales de festes, Argimon ha recordat que la decisió sobre el sector de l'oci nocturn correspon a la Comissió delegada del Govern en matèria de la Covid-19. En aquest sentit, ha manifestat que l'organisme aplega «moltes veus» i «valora elements com el de la salut, el social o l'econòmic».
L'oci nocturn, tancat des del passat 20 de desembre
Cal recordar que les discoteques van reobrir portes el 8 d'octubre, passada la cinquena onada, després de gairebé un any i mig de tancament. Ho van fer amb l'obligatorietat de presentar el passaport Covid per accedir-hi, sent el primer sector a aplicar-se.
El 20 de desembre, a les portes de Nadal, el Govern va aprovar un important paquet de restriccions, que incloïa el tancament de l'oci nocturn, davant l'increment de casos en la sisena onada.
Catalunya aixeca la majoria de restriccions aquest divendres
Aquest divendres, Catalunya ha aixecat la majoria de mesures anti-Covid que estaven vigents des del passat mes de desembre. Així, s'han eliminat les restriccions d'aforament en diversos sectors —com la restauració, el comerç o la cultura—, així com la limitació de 10 persones en trobades i reunions socials.
Sobre aquesta flexibilització de les mesures, Argimon entén que alguns experts del Comitè científic assessor discrepin d'aquesta decisió. «Si volem que el virus no s'estengui, has de reduir la interacció. Les decisions són diferents quan les prens en uns entorns o en uns altres», ha afirmat el conseller de Salut.
En aquest sentit, ha afegit que «la Comissió delegada ha de prendre les decisions tenint en compte molts vessants i són decisions que no són innòcues des de molts punts de vista. Tenim molts exemples d'arreu d'Europa de decisions que de vegades no són ben enteses».