
Torreforta va acollir l'acte. Foto: Toni Rosich.
Els encarregats de fer els parlaments, als vols de dos quarts de nou de la nit a la plaça del Tarragonès, vora el Centre Cívic de Torreforta van ser Pare Manel, Eduardo Reyes (Súmate), Jordi Sànchez (president de l’ANC), Fàtima Souki (mediadora cultural i activista amazic) i Jaume Marí (president de La Muntanyeta) i Germà Bel (economista i número 1 de Junts pel Sí a la demarcació).
En el transcurs de l'esdeveniment van destacar el poder de la ciutat, ja que «té un gran potencial» tot i que va lamentar «la pèrdua d'oportunitats» a causa de males polítiques econòmiques. En aquesta línia, en una entrevista, Germà Bel, ha afirmat que «el Govern espanyol no podrà utilitzar la coacció de la força o un bloqueig comercial per frenar la independència de Catalunya després de les eleccions del 27 de setembre», ja que «són dues actuacions que no són tolerades dins del club europeu».

Imatge del punter fet a Torreforta. Foto: ANC Torreforta.
Per una altra banda, també ha tingut paraules pel ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ja que creu que «és plenament conscient que l'ús de la força o un bloqueig comercial són dues restriccions que tenen les institucions espanyoles a l'hora d'usar el seu poder».
Bel també ha rebutjat el fet que el Govern espanyol recorri a l'article 155 de la Constitució i suspengui l'autonomia de Catalunya en funció de la manera com avanci el procés sobiranista, ja que «això certificaria la fallida de l'edifici institucional espanyol i que la falta de cultura democràtica no és part d'una minoria». A més, l'economista ha titllat que «la dreta espanyola és segurament la més nacionalista de l'Europa occidental després de Le Pen», i ha afegit que «a la resta d'Europa no es veu amb bons ulls tenir un soci que menyscabi el valor de les decisions que prenen els ciutadans a les urnes».

Imatge de ponents sobre l'escenari. Foto: @montse469
Pel que fa a la comunitat internacional ha reconegut que «no és esperable que un comissari de la UE encoratgi un escenari de secessió», però ha confiat que «la situació canviï després de la independència perquè llavors haurà deixat de ser un assumpte intern d'Espanya per ser una qüestió exterior».
Tanmateix ha descartat també que el Govern espanyol pugui deixar d'aportar diners a Catalunya a causa del procés sobiranista, i ha advertit que «utilitzar aquesta estratègia serviria d'accelerador per a la independència». «No em puc imaginar que el Govern espanyol digui al novembre que cobra cotitzacions però no paga pensions, perquè, si fos d'aquesta manera, al desembre seríem independents», ha explicat Bel Per últim Bel, ha explicat que va tenir l'esperança durant anys que era possible «transformar Espanya».