D'aquesta forma, segons ha explicat el consistori en un comunicat, es podran reservar les places necessàries i planificar-ne l'atenció, quan aquests nens i nenes s'incorporin al sistema educatiu reglat, a partir de P-3.
Dos mecanismes: una comissió de coordinació i seguiment i una unitat de detecció
L'acord preveu la creació de dos mecanismes. D'una banda, una comissió de coordinació i seguiment. De l'altra, una unitat de detecció, la qual s'encarregarà del treball de camp. La comissió s'encarregarà de coordinar les actuacions relacionades amb la detecció d'alumnes amb necessitats educatives específiques; valorar l'evolució d'aquestes necessitats; i compartir la informació necessària per a fer les assignacions de l'alumnat amb aquestes necessitats als llocs escolars reservats i tramitar-ne la documentació i els informes corresponents.De la seva banda, la unitat de detecció visitarà les escoles bressol per tal d'obtenir la informació necessària. La unitat estarà formada per professionals de l'Equip d'Atenció i Orientació Psicopedagògica de la zona i tindrà el suport dels tècnics municipals d'Educació.
"Aquest mecanisme ens permetrà avançar-nos i planificar amb antelació cada curs"
La regidora de Formació de l'Ajuntament, Mnal El Mesmoudi Belechgar, ha explicat que "aquest mecanisme ens permetrà avançar-nos i planificar amb antelació cada curs, ja des del primer dia que els infants de tres anys arribin a l'escola". En aquest sentit, ha afegit que "sabrem quants casos pot haver-hi i es podran reservar les places que calgui i dotar els recursos que siguin necessaris".La regidora destaca també el fet que "amb actuacions com aquestes estem fent de Calafell un municipi més inclusiu. Un municipi que tingui en compte tota la seva població i atengui i doni resposta a la seva diversitat".