L'Ajuntament de Calafell està mirant d'identificar els incívics que llencen bosses de brossa al carrer, un problema que està en ascens. Per a fer-ho, des del consistori es valen de les càmeres de seguretat que hi ha a la via pública. D'aquesta manera, ja s'han aconseguit identificar una desena d'infractors, que seran multats.
El llançament de bosses de brossa al carrer, molts cops al costat de papereres, està provocant problemes de salubritat a Calafell. El regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, ha qualificat d'intolerable aquesta situació, sobretot després del que va passar la nit del passat divendres. Aquell dia van aparèixer un gran nombre de bosses de brossa llançades en diferents punts de l'illa de vianants de la platja.
Per aquest motiu des del govern s'ha intensificat la recerca dels infractors a través de les càmeres de vídeo que hi ha a la zona. També s'ha anunciat un reforç dels serveis d'inspecció de la neteja, que aniran acompanyats de la policia local.
El reciclatge fa una estirada a Calafell
El problema de les bosses de brossa contrasta amb les bones dades de reciclatge que Calafell va tenir el passat 2021. Segons dades de l'Agència Catalana de Residus, Calafell va arribar al 42,04%, de reciclatge l'any passat, un increment de vuit punts respecte al 2020. A més, segons el consistori, la tendència s'està accelerant en els primers mesos d'aquest 2022.
Això fa que el municipi fregui ja la mitjana catalana i s'hagi situat per primer cop per sobre de la mitjana comarcal en recollida selectiva. Des del consistori expliquen les bones dades per l'ampliació de la recollida porta a porta en l'àmbit comercial. Aquest és un sector que genera moltes tones de residus i que afecta molt les dades globals.
Però també la municipalització del servei de recollida de residus explica aquests resultats. El govern es mostra convençut que la recuperació del control directe del servei també ha influït. Igual que l'impuls de les minideixalleries, les deixalleries mòbils o la recollida selectiva a grans esdeveniments.
El regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, explica que la millora del reciclatge és una necessitat des del punt de vista ambiental. Però també recorda que té un impacte positiu en el cost econòmic municipal. «Com més tones de resta es porten a l'abocador, més cara surt cada tona», ha apuntat Marcos.